Η Νουτέλα προκάλεσε «διπλωματικό επεισόδιο» ανάμεσα σε Γαλλία και Ιταλία

Η Νουτέλα προκάλεσε «διπλωματικό επεισόδιο» ανάμεσα σε Γαλλία και Ιταλία
The Daily Shoot #ds75Sugar, spice, and everything nice. Make a photo of something sweet today.
The Daily Shoot #ds75Sugar, spice, and everything nice. Make a photo of something sweet today.
Thais/Flickr

Η Γαλλίδα υπουργός Ségolène Royal είπε στον κόσμο να σταματήσει να καταναλώνει νουτέλα και βίωσε την οργή των φανατικών του γλυκού εδέσματος.

«Πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε Νουτέλα, για παράδειγμα, επειδή φτιάχνεται με φοινικέλαιο», είπε η Royal σε συνέντευξή της στην γαλλική εκπομπή Le Petit Journal, τονίζοντας ότι οι φοίνικες συμβάλλουν στην αποψίλωση.

Η Royal έκανε αυτά τα σχόλια, ενώ εξήγησε τη σημασία του να φυτέψουμε δέντρα προκειμένου να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ανέφερε ότι η Νουτέλα, που κατασκευάζεται από ιταλική εταιρεία και είναι ιδιαιτέρως αγαπητή σε όλο τον κόσμο, πρέπει να φτιάχνεται με άλλα υλικά.

Στην αντεπίθεση βρέθηκαν οι πολιτικοί της Ιταλίας προκειμένου να προστατεύσουν το αγαπημένο τους γλυκό. Ο Michele Anzalda ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ατόπημα απέναντι στην «ιταλική τελειότητα», όπως αναφέρει η Guardian.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο υπουργός περιβάλλοντος της Ιταλίας, Luca Galletti, απάντησε στην Royal λέγοντας “Η Ségolène Royal ανησυχεί. Αφήστε τα ιταλικά προϊόντα στην ησυχία τους. Σήμερα το βράδυ θα φάμε μόνο ψωμί με νουτέλα.”

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, με τη σύζυγο και την κόρη τους, έκανα τη δική τους δήλωση, πηγαίνοντας στην Expo στο Μιλάνο και περνώντας μία βόλτα από το περίπτερο της Νουτέλα.

Τελικά η Royal, αποφάσισε να ζητήσει συγγνώμη από την αγαπημένη πραλίνα φουντουκιού.

Η Royal έχει δίκιο σχετικά με το γεγονός ότι οι αγρότες καταστρέφουν τα τροπικά δάση για να φυτέψουν φοίνικες, αλλά η εταιρεία που παρασκευάζει τη Νουτέλα ισχυρίζεται ότι το φοινικέλαιο που χρησιμοποιεί για να την φτιάξει, δεν σχετίζεται με αυτή τη διαδικασία και οι ίδιοι το προμηθεύονται με υπεύθυνο τρόπο.

Δημοφιλή