Οι καλοί τρόποι του αεροπλάνου: 9 κανόνες για μία ήρεμη πτήση

Οι καλοί τρόποι του αεροπλάνου
Getty Images/Hero Images

Ακόμα κι αν δεν πρόκειται για την περίοδο των γιορτών ή των διακοπών που τα αεροδρόμια γεμίζουν με κόσμο, η πτήση με το αεροπλάνο μπορεί να είναι μία άσχημη εμπειρία. Υπάρχει μονάχα ένας χρυσός κανόνας για να κάνετε αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία, λίγο καλύτερη και αυτός είναι να συμπεριφέρεστε στους άλλους, όπως θέλετε να συμπεριφέρονται εκείνοι σε εσάς.

Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να θυμηθούν αυτόν τον απλό κανόνα και γι' αυτό, εμείς ετοιμάσαμε 9 πράγματα που δεν πρέπει κανείς να ξεχνά, ακόμα κι όταν βρίσκεται στα 36.000 πόδια.

1. Δεν είστε οι μόνοι που κάθεστε σε αυτή τη στενή θέση. Και σίγουρα δεν μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό, οπότε μην γκρινιάζετε και κάντε υπομονή.

2. Ρίξτε την πλάτη του καθίσματος σας προσεκτικά. Μπορεί να μην αρέσει σε αυτόν που κάθεται από πίσω σας, αλλά δεν κάνετε και έγκλημα, απλά προσπαθήστε να σεβαστείτε όσο μπορείτε τον άνθρωπο που κάθεται πίσω σας (και τα γόνατά του).

3. Οι αεροσυνοδοί δεν είναι οι προσωπικοί σας βοηθοί. Σίγουρα βρίσκονται εκεί για να σας βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστείτε και είναι προετοιμασμένοι για διάφορες καταστάσεις, αλλά δεν παύουν να είναι άνθρωποι και αξίζουν τον σεβασμό σας.

4. Τα φαγητά με άσχημη μυρωδιά είναι μαρτύριο για όλους. Αν έχετε φέρει από το σπίτι σάντουιτς με τόνο και αβγό, μπορεί να κάνετε όλο το αεροπλάνο να μυρίσει άσχημα.

5. Δεν θέλουν όλοι να σας ακούνε να μιλάτε. Έχετε μια ενδιαφέρουσα ιστορία και θέλετε να την μοιραστείτε με τον διπλανό σας; Κάντε το! Απλά, μην αρχίσετε να φωνάζετε, ειδικά αν είστε σε βραδινή πτήση και ο κόσμος θέλει να κοιμηθεί.

6. Και δεν θέλουν όλοι να ακούσουν τη μουσική σας ή να δουν την ταινία που βλέπετε. Βάλτε τα ακουστικά σας και κρατήστε την ένταση του ήχου σε φυσιολογικά επίπεδα.

7. Το να βγάλετε τα παπούτσια σας δεν είναι επιλογή.

8. Μην εκνευριστείτε με το μωρό που κλαίει. Το μωρό κλαίει για κάποιον λόγο, οπότε μην κάνετε τα πράγματα χειρότερο με το να αρχίσετε να παραπονιέστε στους γονείς του. Κατά πάσα πιθανότητα, είναι πιο εξαντλημένοι από εσάς.

9. Να θυμάστε ότι όλοι έχουν κάπου να πάτε. Δεν είστε το κέντρο του κόσμου, ούτε το επίκεντρο του αεροπλάνου!