Sun of a Beach: Οι ελληνικές πετσέτες που ονειρεύονται να κατακτήσουν κάθε ωραία παραλία της γης

Sun of a Beach: Οι ελληνικές πετσέτες που ονειρεύονται να κατακτήσουν κάθε ωραία παραλία της γης
Sun of a beach

Είναι πλέον δεδομένο: πριν βγούμε στις παραλίες, αυτό που μας απασχολεί δεν είναι μόνο το μαγιό και αντηλιακό μας, αλλά και το να έχουμε μαζί μας μια πετσέτα θαλάσσης όμορφη, μοντέρνα και εντυπωσιακή.

Οι ελληνικές πετσέτες θαλάσσης Sun of a Beach ανταποκρίνονται σε αυτήν ακριβώς μας την «ανάγκη»: τεράστιες, χνουδωτές, γεμάτες χρώματα και σχέδια που «μυρίζουν» καλοκαίρι, αποτελούν μία δήλωση στυλ από μόνες τους. Όλα άρχισαν το 2012, όταν η Έλλη Ρούντου και η Μελίνα Πίσπα εντόπισαν ένα κενό στην αγορά της μόδας, και ειδικότερα στην αγορά του beachwear και swimwear. Αν και δημιούργησαν την εταιρεία τους εν μέσω κρίσης, έμειναν πιστές στο όραμα τους για την δημιουργία ενός premium προιόντος που φιλοδοξεί να κατακτήσει όλες τις ωραίες παραλίες σε όλη τη γη.

Η Έλλη Ρούντου μίλησε στη HuffPost Greece για το πώς άρχισαν όλα, συμβουλεύει όλους όσους έχουν και αυτοί ένα επιχειρηματικό όνειρο και μοιράζεται αποκλειστικά μαζί μας ποιο θα είναι το νέο τους προϊόν.

Τι σας έλειπε από τις υπόλοιπες πετσέτες θαλάσσης και αποφασίσατε να δημιουργήσετε τη δικιά σας;

Βρισκόμασταν σε μια εποχή που υπήρχε μεγάλη άνθιση από brands που εξειδικεύονταν στην δημιουργία ειδών beachwear και swimwear, όπως μαγιό, σανδάλια, γυαλιά ηλίου κα. Και παρατηρήσαμε ότι κανένα από αυτά τα brands, δεν είχε σκεφτεί να αναπτύξει εμπορικά την πετσέτα θαλάσσης, που για εμάς ήταν και είναι το βασικότερο καλοκαιρινό αξεσουάρ.Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να πάρουμε την πετσέτα θαλάσσης και πέραν την παραδοσιακής χρηστικής της αξίας, να της δώσουμε μια άλλη διάσταση και να την κάνουμε ένα αξεσουάρ μόδας.

Πόσο εύκολο ήταν να κάνετε την ιδέα σας πραγματικότητα; Βρήκατε εμπόδια στην πορεία σας;

H πρώτη μας πρόκληση ήταν να ξεπεράσουμε το γεγονός ότι τότε ήμασταν στο 2012, δηλαδή στο απόγειο της κρίσης. Όταν λοιπόν πήγαμε να κάνουμε έναρξη στην εφορία, ο εφοριακός σχεδόν μας «παρακάλεσε» να πάμε σπίτι μας διότι, όπως μας είπε, «θα φάτε τα κεφάλια σας, ότι βγάζετε θα σας τα παίρνει η εφορία, και δεν αξίζει τον κόπο.» Εμείς έπρεπε λοιπόν να ξεπεράσουμε αυτό το σοκ και να μην το βάλουμε κάτω. Κατά τα άλλα, τα πράγματα κύλησαν ομαλά. Βρήκαμε όνομα, ταυτότητα και τα συναισθήματα που θέλουμε να αποπνέει η εταιρείας μας, το branding είναι τρομερά σημαντικό, και έτσι όλα ξεκίνησαν.

Πείτε μας λίγα πράγματα για την κατασκευή των Sun of a Beach

Συνδυάσαμε υλικά υψηλής ποιότητας και αισθητικής με βαμβακερά υφάσματα που έχουν έντονα και καλοκαιρινά σχέδια, επηρεασμένα από τις τάσεις της μόδας και τις τέχνες. Με αυτόν τον τρόπο ενσωματώσαμε την μόδα πάνω στην πετσέτα και της δώσαμε στυλ. Επιλέξαμε πάνω απ' όλα να δώσουμε την ιδιότητα του «made in Greece» στα προϊόντα μας. Αυτό το κάναμε, πρώτον, διότι θέλαμε να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας στην προσπάθεια να γίνει η Ελλάδα μια πιο παραγωγική χώρα. Και δεύτερον, διότι ταίριαζε με την ταυτότητα του brand, και τρίτον, διότι αρχικά δεν έχεις άλλη επιλογή αν θες να βγάζεις αψεγάδιαστα «premium» προϊόντα. Αργότερα, όταν η παραγωγή μεγαλώσει έρχεται και το ερώτημα «Ελλάδα ή εξωτερικό;» Εμείς επιμένουμε Ελλάδα.

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θέλει να αρχίσει τη δική του επιχείρηση; Τι να τολμήσει και τι να αποφύγει;

Κατ αρχάς, εκτός από την καλή ιδέα, πρέπει να ασχοληθούν με το branding του προϊόντος. Είναι το Α και το Ω. Ζούμε σε μια εποχή όπου η αγορά είναι παγκόσμια και που υπάρχουν άπειρες επιλογές από προϊόντα και οι αγοραστές βομβαρδίζονται από πληροφορίες και πληθώρα αγαθών. Οπότε, πρέπει να αποκτήσεις μια δυνατή και ξεκάθαρη ταυτότητα έτσι ώστε να μπορέσεις να ξεχωρίσεις, να είσαι αναγνωρίσιμος, να μπορούν οι καταναλωτές να συσχετιστούν με το προϊόν σου, να το θέλουν, να το αγοράσουν, αλλά και να μιλήσουν για αυτό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα «word of mouth effect» γύρω από το brand σου.

Η δεύτερη συμβουλή έχει να κάνει με την παραγωγή. Πρόκειται για μια συνεχής διαδικασία και αναζήτηση, ποτέ να μην επαναπαύεστε, πρέπει συνέχεια να αναζητάτε για καινούριους συνεργάτες, νέες παραγωγικές διαδικασίες, χαμήλωμα τιμών. Γενικά μόνο εάν δοκιμάζεις και κάνεις λάθη μαθαίνεις. Λάθη θα γίνουν και πρέπει να τα ξεπερνάμε και να μαθαίνουμε απ αυτά.

Κάποιος θα έλεγε ότι η τιμή των Sun of a Beach είναι «τσιμπημένη». Τι απαντάτε εσείς;

Κατ’ αρχάς δεν τσιμπάμε τις τιμές, είναι πολύ καλό το προϊόν με πολύ καλές και ακριβές πρώτες ύλες, καθώς και ακριβή η παραγωγή. Και δεύτερον, δεν πουλάμε είδος πρώτης ανάγκης, είμαστε ένα premium brand και όποιος δεν θέλει δεν παίρνει.

Οι Sun of a beach υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό;

Υπάρχουν σε περίπου 35 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και σε 25 σημεία πώλησης στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα: Le Βon Marche ( Παρίσι), Shopbop (ΗΠΑ), Atium (Μαϊάμι), Takashimaya (Τόκιο) και αλλού.

Εκτός από πετσέτες, τι άλλο μπορεί να βρει κανείς από την εταιρεία σας;

Για να μεγαλώσει μια εταιρεία, πρέπει να εξελίσσεται, να βγάζει κάθε χρόνο νέα σχέδια στα ήδη υπάρχοντα προϊόντα, καθώς και νέα προϊόντα. Από φέτος, εκτός από πετσέτες, έχουμε βγάλει και τσάντες θαλάσσης, backpack θαλάσσης, γιλέκα, pouches, κα.

Ποια είναι τα επόμενα βήματά σας;

Σκεφτόμαστε συνέχεια πρωτότυπες ιδέες για νέα προϊόντα. Το επόμενό μας –και είστε οι πρώτοι που το λέμε αυτό – είναι ένα αδιάβροχο notebook. Και για να κλείσουμε, να σας πούμε πως όνειρό μας είναι οι πετσέτες μας να είναι σε κάθε ωραία παραλία της γης!

Βρείτε τις Sun of a Beach στο Facebook και στο Instagram!