Γερμανία: Το Grexit έγινε βότκα και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει

Γερμανία: Έρχεται το Grexit με γεύση λεμόνι για γερά... ποτήρια
Shutterstock / Denis Vrublevski

Τα τελευταία πέντε χρόνια μία νέα λέξη μπήκε στο λεξιλόγιο όλων των ευρωπαϊκών χωρών, με αφορμή την κρίση της Ελλάδας, η λέξη Grexit. Πως θα σας φαινόταν όμως εάν ακούγατε ότι το Grexit θα είναι από εδώ και πέρα ποτό και μάλιστα γερμανικής προελεύσεως; Και όμως. Σε δέκα μέρες ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στη Γερμανία ένα η νέα βότκα η οποία θα φέρει την ονομασία Grexit. Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ήταν αυτή που έδωσε την έμπνευση σε έναν Γερμανό επιχειρηματία που ετοιμάζεται να προωθήσει στην αγορά το συγκεκριμένο ποτό.

Ο επιχειρηματίας Ούβε Ντάλχοφ από το Χαμ μίλησε γι αυτό στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αυτήν την περίοδο εκτυπώνουμε τις ετικέτες για να βγάλουμε το λικέρ στην αγορά, σε καμιά δεκαριά ημέρες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μέρκελ-Βαρουφάκης-Τσίπρας στην ετικέτα

Το ποτό θα περιέχει βότκα και λεμόνι, θα είναι 16 βαθμών και θα πωλείται σε μικρές φιάλες. Οι ετικέτες του διακρίνονται επίσης από γερμανικό χιούμορ: θα εικονίζουν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να τσουγκρίζουν γελώντας τα ποτήρια τους. Πάνω από τα κεφάλια τους, με φόντο μια ευρωπαϊκή σημαία, θα τους παρακολουθεί σκυθρωπή η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Το κόστος του Grexit παραμένει αδιευκρίνιστο.

Ο Ντάλχοφ φρόντισε να κατοχυρώσει την εμπορική ονομασία Grexit τον περασμένο Ιανουάριο .

«Θέλαμε να κάνουμε σάτιρα. Εδώ και πέντε χρόνια το μόνο που γίνεται είναι να μετατίθεται χρονικά το ελληνικό πρόβλημα. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα αφετηρία για τους Έλληνες, αφού αυτοί είναι οι περισσότερο χαμένοι» από την κρίση, υποστήριξε ο επιχειρηματίας.

Δημοφιλή