Ο μεγάλος σεισμός στο συγκλονιστικό εξώφυλλο του Der Spiegel για την αποτυχία της Ευρώπης

Ο μεγάλος σεισμός στο συγκλονιστικό εξώφυλλο του Der Spiegel για την αποτυχία της Ευρώπης
Der SPIEGEL/Twitter

Το ελληνικό ζήτημα είναι ιδιαίτερα ψηλά στη διεθνή ειδησεογραφία για μέρες. Το εξώφυλλο που ξεχώρισε σήμερα, Παρασκευή, είναι αυτό του γερμανικού Der Spiegel. Ο τίτλος «Σεισμός. Η Ευρώπη αποτυγχάνει. Οι συνέπειες και τι ακολουθεί» παρουσιάζει μια βιβλική καταστροφή και στο προσκήνιο βρίσκεται βέβαια η Ελλάδα. Στο εξώφυλλο εμφανίζονται τα μεγαλύτερα μνημεία της Ευρώπης όπως η Ακρόπολη, ο Πύργος του Άιφελ, το Big Ben ή το Κολοσσαίο να βυθίζονται σε ένα τεράστιο ρήγμα.

Θυμίζουμε και το πρωτοσέλιδο του Economist που έκανε λόγο για «Διαζύγιο αλά ελληνικά» («My big fat Greek divorce»), με πρωταγωνιστές την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Παραφράζοντας τον τίτλο της γνωστής ταινίας «Γάμος αλά ελληνικά» («My Big Fat Greek Wedding») το περιοδικό σχολιάζει τις εξελίξεις στις διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές.

«Ποτέ δεν είναι ευχάριστο να παρακολουθείς μία σχέση να διαλύεται» γράφει ο συντάκτης του άρθρου, σημειώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατηγορεί τους πιστωτές ότι θέλουν να ταπεινώσουν τη χώρα του και το ΔΝΤ για εγκληματικές ευθύνες στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

Δημοφιλή