Η συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Η συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
spf st petersburg

Μεγάλος είναι ο αριθμός των ελληνικών εταιρειών που μετέχουν και φέτος στο 19ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο μετά από 18 χρόνια έχει καταφέρει να κερδίσει τόσο σε κύρος όσο και σε δυναμική και ονομάζεται πλέον «ρωσικό Νταβός».

Ως είναι αναμενόμενο, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από ελληνικές εταιρείες, με τις ελληνικές συμμετοχές να αυξάνουν χρόνο με το χρόνο, αφού το επιχειρηματικό ενδιαφέρον είναι διαρκώς αυξανόμενο και ανάλογο της αύξησης των οικονομικών συμφωνιών και του μεγέθους αυτών. Για παράδειγμα πέρυσι κλείστηκαν 102 συμβάσεις αξίας 273δισ. Δολαρίων ενώ οι συμμετοχές είχαν ξεπεράσει τις 7.000.

Μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στην Αγία Πετρούπολη είναι πολλές επιχειρήσεις από τον τομέα του τουρισμού, των κατασκευών, της ενέργειας κα. Συγκεκριμένα μετέχουν μεταξύ άλλων οι: ΑΚΤΩΡ, Βιοχάλκο, Laskaridis Group, Lamda Development, International Group, Aldemar, Σωληνουργεία Κορίνθου, η Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών – ΕΒΙΔΙΤΕ, Intracom, Δωδώνη, Temes SA, Copelouzos Group, Ελληνικά Καλώδια αλλά και ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, ο Χρήστος Σταίκος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ.

Μέχρι τις 8 Ιουνίου, είχαν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο SPIEF 2015 περίπου 1000 επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και 440 ξένων εταιρειών , αριθμός μεγαλύτερος από πέρυσι. Μια ξεχωριστή κατηγορία των συμμετεχόντων είναι μέλη της λίστας του Forbes και Fortune. Όπως εξηγούν οι διοργανωτές, το KPI τέτοιων φόρουμ μπορεί να είναι μόνο ένα: το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Είναι σημαντικό επίσης το πώς οι ειδικοί αξιολογούν τη συζήτηση σε όλα τα επίπεδα, κι αν έχουν δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους και να ακούσουν ο ένας τον άλλον.

Δημοφιλή