Δύο ανόητοι χρησιμοποίησαν σπάνιο καρχαρία ως σανίδα του σερφ και εξόργισαν το ίντερνετ

Δύο ανόητοι χρησιμοποίησαν σπάνιο καρχαρία ως σανίδα του σερφ και εξόργισαν το ίντερνετ
Dtamarack

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους φιλόζωους και τις οργανώσεις προστασίας άγριων ζώων παγκοσμίως, ένα βίντεο που διέρρευσε πρόσφατα και απεικονίζει δύο άντρες να χρησιμοποιούν έναν καρχαρία-φάλαινα (whale shark) ως σανίδα του σερφ, ανοικτά της Βενεζουέλας.

Στο σύντομης διάρκειας βίντεο, οι δύο άντρες προσπαθούν να ισορροπήσουν πάνω στη ράχη του καρχαρία ενώ κρατιούνται από ένα σχοινί που είναι δεμένο στο ταχύπλοο που τους μεταφέρει. Στο τέλος το θαλάσσιο πλάσμα καταδύεται βαθύτερα στον ωκεανό, γλιτώνοντας από το βάναυσο «παιχνίδι» στο οποίο το είχαν υποβάλλει.

Οι καρχαρίες-φάλαινες είναι είδος υπό εξαφάνιση και το βίντεο δεν άργησε να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κύκλους των επιστημόνων της θαλάσσιας ζωής, τις οργανώσεις προστασίας θαλάσσιων ζώων και, λίγο πολύ, όλων των φιλόζωων.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής των θαλασσών «Marine Connection», με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε:

«Πόσο θλιβερή συμπεριφορά απέναντι στην άγρια πανίδα. Αντί να καταλάβουν πόσο τυχεροί είναι που είδαν αυτό το μεγαλοπρεπές πλάσμα στο φυσικό του περιβάλλον, επέλεξαν να συμμετάσχουν σε ένα ηλίθιο κόλπο όπως αυτό. Αναρωτιέμαι αν θα είχαν κάνει το ίδιο με έναν λευκό καρχαρία. Όσο οι καρχαρίες-φάλαινες είναι είδος υπό προστασία, αυτοί οι τύποι πρέπει να τιμωρηθούν».

Δημοφιλή