ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/06/2015 19:41 EEST | Updated 21/06/2015 19:45 EEST

Reuters: Δύσκολη μέρα η Τρίτη εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία προειδοποίησε ο Στουρνάρας

ASSOCIATED PRESS
Greece's Finance Minister Yannis Stournaras arrives for a meeting of EU finance ministers at the European Council building in Brussels, Tuesday, May 6, 2014. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) προειδοποίησε τους τραπεζίτες την προηγούμενη εβδομάδα να προετοιμαστούν για μια «δύσκολη ημέρα» την Τρίτη, εάν η Αθήνα δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης την Δευτέρα δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters δύο υψηλόβαθμοι τραπεζίτες, οι οποίοι δεν κατανομάζονται.

Οι ίδιοι, σύμφωνα με το Reuters, ανέφεραν πως ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με υψηλόβαθμους τραπεζίτες την Παρασκευή, για να συζητήσουν την διογκούμενη κρίση στον τραπεζικό κλάδο, ύστερα από το «κύμα» εκταμιεύσεων που ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ ημερησίως, προς το τέλος της εβδομάδας.

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δεν μίλησε για την επιβολή capital controls στις ελληνικές τράπεζες, αλλά κατέστησε σαφές ότι η κατάσταση θα είναι πολύ σοβαρή.

«Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, η Τρίτη θα είναι μια δύσκολη ημέρα και θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, αυτό μας είπαν», δήλωσε ένας από τους τραπεζίτες που ήταν παρών στη συνάντηση.

«Συζητήσαμε τεχνικά ζητήματα που συνδέονται με ΑΤΜs. Η τροφοδότησή τους με ρευστό είναι ένα μεγάλο λογιστικό πρόβλημα» ανέφεραν.

Εκπρόσωπος της τράπεζας, αναφέρει το Reuters, επιβεβαίωσε τη συνάντηση, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο της συζήτησης.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα», δήλωσε ο δεύτερος τραπεζίτης και συνέχισε: «Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, ένας Θεός ξέρει πώς θα μοιάζει η Τρίτη. Ακόμη και η ΕΚΤ δεν είναι σίγουρη για τον οδικό χάρτη».