Πανελλήνιες 2015: Την Τρίτη 23 Ιουνίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Πανελλήνιες 2015: Την Τρίτη 23 Ιουνίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων
Eurokinissi

Την Τρίτη 23 Ιουνίου και ώρα 1 το μεσημέρι θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Ακόμα, θα ανακοινωθούν και τα πρώτα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις φετινές επιδόσεις των υποψηφίων που διεκδικούν 68.345 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως οι επιδόσεις των υποψηφίων σε πολλά μαθήματα, όπως τα μαθηματικά και την φυσική, είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που σημαίνει πως οι βάσεις των Σχολών των θετικών και πολυτεχνικών επιστημών θα πέσουν αισθητά. Την ίδια στιγμή, τα θέματα σε Αρχαία Ελληνικά και Λογοτεχνία Κατεύθυνσης δεν φαίνεται να επηρεάζουν θεαματικά τις βάσεις στις Σχολές της Θεωρητικής κατεύθυνσης.

Να υπενθυμίσουμε πως η διαδικασία υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους υποψηφίους μέχρι και την Τρίτη 7 Ιουλίου.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως οι βάσεις των Σχολών αναμένεται να ανακοινωθούν στο τέλος του Αυγούστου, όπως είθισται.

Δημοφιλή