Γιος γνωστού επιχειρηματία ανάμεσα στους συλληφθέντες της συμμορίας με τις Πόρσε και τα πούρα στη Γλυφάδα

Γιος γνωστού επιχειρηματία ανάμεσα στους συλληφθέντες της συμμορίας με τις Πόρσε και τα πούρα στη Γλυφάδα
Eurokinissi

Ο γιος γνωστού επιχειρηματία στον τομέα της ποτοποΐας βρίσκεται ανάμεσα στους 12 συλληφθέντες του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Οι αρχηγοί της συμμορίας έκαναν, σύμφωνα με την Αστυνομία, χλιδάτη ζωή μένοντας σε πολυτελείς βίλες και κυκλοφορώντας με πανάκριβα αμάξια.

Ο 38χρονος, γόνος γνωστής εύπορης οικογένειας, φαίνεται να διατηρεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Γλυφάδας και επιχείρηση προμήθειας ποτών, ενώ σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής έχει συμμετοχή στις παράνομες δραστηριότητες της σπείρας.

Τα αρχηγικά μέλη χρηματοδοτούσαν την δημιουργία φυτειών ακατέργαστης και υδροπονικής κάνναβης, ενώ δραστηριοποιούνταν σε «εξαγωγές-εισαγωγές» ναρκωτικών μέσα σε φορτηγά ψυγεία κρεάτων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει δύο φυτείες κάνναβης στην Κορώνη Μεσσηνίας και στο Άνω Φανάρι Τροιζηνίας, με 1.126 δενδρύλλια κάνναβης, όπως και φορτηγά αυτοκίνητα με τα οποία φαίνεται να γινόταν η διακίνηση των ναρκωτικών.

Παράλληλα εντοπίστηκε εργαστήριο παρασκευής υδροπονικής κάνναβης, ενώ έχει κατασχεθεί μεγάλος αριθμός όπλων, πυρομαχικών, μεγάλα χρηματικά ποσά και πολυτελή αυτοκίνητα. Η αστυνομική επιχείρηση εξελίσσεται σε Ηγουμενίτσα, Ερμιονίδα, Μεσσηνία, στο κέντρο της Αθήνας, την Καλλιθέα και τα νότια προάστια.

Σε φορτηγό που εντοπίστηκε στην Ηγουμενίτσα, βρέθηκαν δύο κιλά κοκαΐνης και περίπου 12 κιλά υδροπoνικής κάνναβης, μέσα σε φορτίο κρεάτων το οποίο ερχόταν από την Ιταλία στην Ελλάδα.

Τα μέλη της σπείρας έπαιρναν όλα τα μέτρα ασφαλείας για να μην εντοπίζονται από τις Αρχές, άλλαζαν συχνά κινητά τηλέφωνα, είχαν τσιλιαδόρους και μιλούσαν με κωδικές ονομασίες. Τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται να διατηρούσαν επαφές με «συνδέσμους» σε διάφορες χώρες προβαίνοντας σε εξαγωγές «καλύτερης ποιότητας» κάνναβης σε... συμφέρουσες τιμές.

Δημοφιλή