ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/06/2015 10:27 EEST | Updated 23/06/2015 10:52 EEST

Ένταλμα σύλληψης γνωστού επιχειρηματία για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή βάσει της λίστας Λαγκάρντ

Eurokinissi

Ένταλμα σύλληψης επιχειρηματία, γόνου γνωστής οικογένειας βιομηχάνων στον χώρο των αλκοολούχων ποτών, εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές μετά την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του, για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκαν από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ.

Η δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που θέτουν τον επιχειρηματία αντιμέτωπο ακόμα και με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Παράλληλα δόθηκε εντολή σύλληψης του επιχειρηματία κάτι ωστόσο που δεν κατέστη εφικτό καθώς η οικονομική αστυνομία δεν τον εντόπισε στο σπίτι του και έτσι τις επόμενες ώρες αναμένεται το ένταλμα που εκδόθηκε εναντίον να μετατραπεί σε διεθνές. Ήδη έχει εκδοθεί σε βάρος του και διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Η δίωξη σε βάρος του γνωστού επιχειρηματία αφορά δικογραφία, που πλέον βρίσκεται σε ανακριτή, για ποσό 10,5 εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκε σε ελβετικό λογαριασμό του κατηγορούμενου μετά τους ελέγχους της «λίστας Λαγκάρντ" με στοιχεία των καταθετών σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC της Γενεύης.

Σε βάρος του επιχειρηματία εκκρεμεί και δεύτερη δικογραφία ενώπιον του ανακριτή η οποία αφορά επιπλέον κεφάλαια ύψους περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας φέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ ως εκ των μετόχων -διαχειριστών ,μέσω της εταιρείας λογαριασμού 550 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκει σε Hedge Fund και δικαιούχοι εμφανίζονται διάφορες εταιρείες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)