ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/06/2015 09:18 EEST | Updated 23/06/2015 12:11 EEST

Δείτε τις βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλήνιες εξετάσεις

Eurokinissi

Οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλήνιες εξετάσεις ανακοινώθηκαν, την Τρίτη(23/6), με τους μαθητές να έχουν προθεσμία μέχρι τις 7 Ιουλίου για να κλειδώσουν τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό δελτίο.

Από τα στοιχεία των βαθμολογικών κέντρων φαίνεται πως θα σημειωθεί σημαντική πτώση των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων φέτος είναι χαμηλότερες.

Πολύ χαμηλές βαθμολογίες συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στα Αρχαία θεωρητικής κατεύθυνσης, στη Φυσική και τα Μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, κάτι που θα οδηγήσει σε πτώση των βάσεων των σχολών, κυρίως των υψηλόβαθμων, σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, στα Αρχαία θεωρητικής κατεύθυνσης, σχεδόν οι μισοί υποψήφιοι έγραψαν κάτω από τη βάση (ποσοστό 49,66%), ενώ μόνο το 0,95% των μαθητών της θεωρητικής έγραψαν από 18-20. Πολύ χαμηλές βαθμολογίες συγκέντρωσαν οι μαθητές και στη Λογοτεχνία κατεύθυνσης, με το 54,17% εξ αυτών να μην περνούν τη βάση.

Εξάλλου, στα Μαθηματικά κατεύθυνσης, ελάχιστοι ήταν οι υποψήφιοι που προέρχονταν από τη θετική κατεύθυνση και που αρίστευσαν (4,53%), με τους περισσότερους να συγκεντρώνουν βαθμολογία της τάξεως του 5 έως 10 (26,32%). Οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης (κύκλος τεχνολογίας και παραγωγής) δυσκολεύτηκαν περισσότερο, με το 48,35% εξ αυτών να μην περνούν τη βάση. Το αντίστοιχο ποσοστό στους υποψήφιους της τεχνολογικής του κύκλου πληροφορικής και υπηρεσιών, ο οποίος είναι και ο πολυπληθέστερος, έφτασε το 69,97%. Ενδεικτικό είναι ότι το ποσοστό μαθητών που πήραν 18-20 στο συγκεκριμένο μάθημα από την τεχνολογική κατεύθυνση έφτασε μόλις το 1,3% στον κύκλο πληροφορικής και υπηρεσιών.

Όσον αφορά το μάθημα της Φυσικής κατεύθυνσης, και εκεί οι μαθητές της τεχνολογικής κατεύθυνσης δυσκολεύτηκαν να πάρουν βαθμό πάνω από τη βάση, με το 54,52% στον κύκλο τεχνολογίας και παραγωγής και το 79,17% στον κύκλο πληροφορικής και υπηρεσιών να μένουν κάτω από το 10.

Η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται στις Ιατρικές, τις Πολυτεχνικές και τις Φυσικομαθηματικές σχολές. Στα Πολυτεχνεία η πτώση μπορεί να φθάσει τα 500μόρια και στις Ιατρικές της περιφέρειας ίσως και τα 300 μόρια. Πιο συγκρατημένη φαίνεται ότι θα είναι η πτώση στις Θεωρητικές και τις Οικονομικές σχολές.

Ο περιορισμός των μετεγγραφών αναμένεται επίσης να ανοίξει τη βαθμολογική ψαλίδα ανάμεσα στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας όπου οι βάσεις είχαν εμφανίσει πέρυσι τεχνητή άνοδο λόγω της απελευθέρωσης του δικαιώματος μεταφοράς θέσης. Έτσι οι σχολές της περιφέρειες με βασικά μαθήματα τη Φυσική ή τα Μαθηματικά αναμένεται να οδηγηθούν σε ελεύθερη πτώση.

Οσοι υποψήφιοι πάντως δεν καταφέρουν να εισαχθούν σε σχολή που επιθυμούν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τους δίνεται μια ακόμη ευκαιρία να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους του χρόνου. Λόγω της αλλαγής στο εξεταστικό σύστημα το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. περιλαμβάνει μεταβατική διάταξη για το 2016 με διπλές Πανελλαδικές εξετάσεις.

2015 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

2015 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ 1

2015 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ 2

2015 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ

2015 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΝ

2015 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

2015 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΘΕΤΙΚΗΣ

Sponsoed Post