«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας» είπε ο Τσιπρας μετά τη Σύνοδο και επέμεινε στο θέμα του χρέους

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας» είπε ο Τσιπρας μετά τη Σύνοδο και επέμεινε στο θέμα του χρέους

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής πρότασης, στάθηκε στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της Ευρωζώνης, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως για πρώτη φορά τα βάρη θα τα επωμιστούν όσοι έχουν τη δυνατότητα τα να τα σηκώσουν. Παρά δε τις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ περί βιωσιμότητας του χρέους, ο ίδιος επέμεινε στην ανάγκη να διαμορφωθεί ένα «αποδεκτά βιώσιμο χρέος», συνεχίζοντας να βάζει το θέμα στο τραπέζι και τόνισε πως «η μπάλα είναι στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας».

Η δήλωση του κ.Τσίπρα:

Καταθέσαμε την πρόταση μας με ισοδύναμα μέτρα και με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη. Πρώτη φορά τα βάρη δεν πέφτουν σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Προστατεύουμε τη μέση λαϊκή οικογένεια και πρώτη φορά καλούνται να επωμιστούν τα βάρη όσοι έχουν η δυνατότητα να το κάνουν. Για να φύγουμε οριστικά από αυτή την κρίση.

Θέλουμε βιώσιμη λύση και πρότασή μας έγινε δεκτή ως βάση συζήτησης από τους θεσμούς.

Αλλά οι συζητήσεις θα συνεχιστούν για δύο 24ωρα ακόμα. Γιατί δεν θέλουμε θέλουμε αποσπασματική και περιορισμένη χρονικά συμφωνία. Θέλουμε βιώσιμη λύση, αναπτυξιακό πακέτο, βιώσιμη ελληνική οικονομία, δυνατότητα η χώρα να σταθεί στα πόδια της. Που σημαίνει ότι στόχος είναι να ικανοποιηθεί η χρηματοδοτική ανάγκη της χώρας απολύτως για το επόμενο μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Απαιτείται ένα αποδεκτά βιώσιμο χρέος και ένα ισχυρό εμπροσθοβαρές πακέτο. Όπως λένε συχνά και οι θεσμοί: "Η μπάλα είναι στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας".

Δημοφιλή