ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23/06/2015 10:45 EEST

Bloomberg: "Ενώ η Αθήνα βράζει και οι τράπεζες παραπατούν, το πάρτι στη Μύκονο συνεχίζεται"

Με τίτλο "Ενώ η Αθήνα βράζει και οι τράπεζες παραπατούν, το πάρτι στη Μύκονο συνεχίζεται", ο δημοσιογράφος Tom Mackenzie αποτυπώνει την διαφορετική πραγματικότητα.

"Μετά από έξι ημέρες στην Αθήνα, φθάνοντας στη Μύκονο είναι σαν να μπαίνεις σε έναν άλλο κόσμο. Είναι μόνο περίπου 100 μίλια από την ελληνική πρωτεύουσα, αλλά το "νησί των ανέμων" θα μπορούσε να είναι μια άλλη χώρα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τα οικονομικά δεινά της Ελλάδας", γράφει ο δημοσιογράφος του Bloomberg,Tom Mackenzie, ο οποίος μόλις επισκέφτηκε το νησί.

«Τα μπαρ, τα κλαμπ και τα εστιατόρια είναι γεμάτα και είναι μόνο Ιούνιος. Ο Αύγουστος είναι το πικ της σεζόν του νησιού και τότε, οι Ελληνες παραθεριστές συρρέουν μαζί με Βρετανούς, Αμερικανούς και Ρώσους», προσθέτει.

"Η Μύκονος δεν έχει να κάνει τίποτα με τη λιτότητα. Τα ξενοδοχεία είναι από τα πιο ακριβά στην Ευρώπη, και μια «καλή» νύχτα μετριέται με... σωρούς άδειων μπουκαλιών σαμπάνιας. Ένα τρίλιτρο μπουκάλι σαμπάνιας Armand De Brignac φτάνει τα 12.000 ευρώ".

Ο μάνατζερ του Nammos, το πιο πολυτελές παραλιακό θέρετρο του νησιού, λέει ότι οι κάνει "τρελά" νούμερα. Κατά μέσο όρο, το βράδυ πουλάει 300-400 μπουκάλια σαμπάνιας, με ένα μεγάλο μέρος τους να στέλνετε delivery σε γιοτ που γεμίζουν όλο το μήκος του λιμανιού του νησιού. Και η ελληνική ελίτ, λέει, απλά δεν σταματάει να έρχεται.

ΠΗΓΗ: bloomberg.com

Sponsored Post