ΔΙΕΘΝΕΣ
24/06/2015 05:53 EEST | Updated 24/06/2015 12:11 EEST

Το μυστηριώδες γιγαντιαίο υπόστεγο της «Περιοχής 51»

Conspiracy Hack/Flickr
Deadly force is authorized against trespassers on this government property. The sign on this fence is similar to those seen warning visitors to stay clear of the legendary Area 51 military base in Nevada. Photography of that base (and apparently this base, too) is prohibited!

Η «Περιοχή 51» (Area 51) είναι ένα από τα πιο διάσημα «κεφάλαια» της UFOλογίας. Πρόκειται για ένα πεδίο δοκιμών στην αεροπορική βάση Έντουαρντς στη Νεβάδα, γνωστό και με άλλα ονόματα (Dreamland, Paradise Ranch κ.α.) που «φημίζεται» για τα μυστικά projects τα οποία λαμβάνουν χώρα εκεί, περιλαμβάνοντας θρυλικά αεροσκάφη όπως το U2, το F-117 και άλλα. Στους κύκλους των συνωμοσιολόγων είναι ιδιαίτερα γνωστή, καθώς θεωρείται ότι αποτελεί πεδίο δοκιμών εξωγήινης τεχνολογίας, που έχει αποκτηθεί από UFO τα οποία έχουν συντριβεί (και έχει συνδεθεί με τις συνωμοσιολογίες γύρω από την «υπόθεση Roswell»).

Η Περιοχή 51 ουδέποτε έπαψε να προσελκύει το ενδιαφέρον (για χάρη της έχει γραφτεί και...metal τραγούδι: το «Hangar 18» των Megadeth), και η πιο πρόσφατη εξέλιξη είναι η κατασκευή ενός γιγαντιαίου υποστέγου, το οποίο, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι απόλυτα άγνωστο το τι πρόκειται να στεγάζει. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gizmodo, νέες δορυφορικές φωτογραφίες «ανέβηκαν» Terraserver, που δείχνουν τη νέα εγκατάσταση σχεδόν ολοκληρωμένη, και οι διαστάσεις της είναι τέτοιες ώστε να μπορούν να «φιλοξενήσουν ακόμα και αεροσκάφη μεγέθους ενός Boeing 747-8i.

Για να δείτε τις φωτογραφίες, κάντε κλικ εδώ και εδώ.

Όσον αφορά στις θεωρίες για τους σκοπούς του υποστέγου, ποικίλλουν, από πρωτότυπα για το Next Generation Bomber (NGB) μέχρι «μητρικά» αεροσκάφη, που θα μεταφέρουν μικρότερα.