ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/06/2015 08:35 EEST | Updated 26/06/2015 00:28 EEST

Κορυφώνονται οι διεργασίες στις Βρυξέλλες. Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

ASSOCIATED PRESS
Greek Prime Minister Alexis Tsipras speaks during a media conference at an EU summit in Brussels on Monday, June 22, 2015. Eurozone finance ministers were cautiously optimistic on Monday that a deal on Greece's bailout was finally within reach this week, amid fears the country might otherwise default on its debts and fall out of the euro. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Μετά την εμπλοκή και μετά το τελεσίγραφο των δανειστών και τις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη βελγική πρωτεύουσα, οι συνομιλίες και οι διαβουλεύσεις συνεχίστηκαν και την Πέμπτη, ενώ θα φτάσουν μέχρι και το Σάββατο, οπότε διεξάγεται νέο Eurogroup, μετά την αδυναμία εξεύρεσης λύσης.

Το Eurogroup συνεδρίασε την Πέμπτη για δεύτερη φορά σε λιγότερο από 24 ώρες, ολοκληρώνοντας τις εργασίες του και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι η Ευρώπη έστρεψε το βλέμμα της στη μαραθώνια συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής χωρίς ωστόσο να τρέφει προσδοκίες για λύση αφού στη διάθεση όλων είναι όχι ένα αλλά δύο κείμενα, ένα της Αθήνας και ένα των θεσμών με την ελληνική πλευρά να δηλώνει αμετακίνητη στις θέσεις της και τους θεσμούς να απαιτούν από την Ελλάδα νέες βελτιωμένες προτάσεις.

Η ώρα της τελικής διαπραγματεύσης φαίνεται ότι θα συνεχίσει και το Σαββατοκύριακο καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να συνεδριάζουν εκ νέου το Σάββατο το μεσημέρι είτε για συμφωνία είτε για μη συμφωνία.

Παρακολουθήστε ζωντανά τις εξελίξεις υπό τη μορφή liveblog

Sponsored Post