ΔΙΕΘΝΕΣ
24/06/2015 19:05 EEST | Updated 24/06/2015 19:06 EEST

Η συγγνώμη του βομβιστή της Βοστόνης από τις οικογένειες των θυμάτων

Scott Eisen via Getty Images
BOSTON, MA - JUNE 24: A man is taken into custody after a meat cleaver was found in his car in front of John Joseph Moakley United States Courthouse during the formal sentencing of Boston Marathon Bomber Dzhokar Tsarnaev on June 24, 2015 in Boston, Massachusetts. Dzhokar Tsarnaev was found guilty on all 30 counts related to his involvement in the 2013 bombing, which resulted in three deaths and over 250 injuries. (Photo by Scott Eisen/Getty Images)

Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο βομβιστής της Βοστόνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, την ίδια ώρα που το δικαστήριο επικύρωσε την θανατική του ποινή.

Ο δράστης των βομβιστικών που ευθύνεται για τους θανάτους τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 264 στο Μαραθώνιο της Βοστόνης στις 15 Απριλίου 2013, ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων.

«Συγγνώμη για τις ζωές που πήρα, για τα δεινά που σας έχω προκαλέσει, για την ανεπανόρθωτη βλάβη που σας προκάλεσα», δήλωσε ο 21χρονος μουσουλμάνος με καταγωγή από την Τσετσενία ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, προσθέτοντας πως «στην περίπτωση που υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία, είμαι ένοχος αυτής της επίθεσης μαζί με τον αδερφό μου», δήλωσε.

«Κάθε φορά που το όνομά σου θα αναφέρεται, θα ξυπνούν οι μνήμες του κακού που έχεις κάνει», είπε στον Τσαρνάεφ ο ομοσπονδιακός δικαστής Τζορτζ Ο' Τουλ, πριν ανακοινώσει την θανατική του καταδίκη του με θανατηφόρα ένεση.

«Αυτό που θα θυμούνται όλοι είναι ότι δολοφόνησες και ακρωτηρίασες αθώους και το έκανες από πρόθεση και εκ προμελέτης».