Ο ρόλος του γόνου γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας στο καρτέλ των βαρόνων

Ο ρόλος του γόνου γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας στο καρτέλ των βαρόνων
asynomia

Τις… δημόσιες σχέσεις του καρτέλ ναρκωτικών με χώρες του εξωτερικού φέρεται να είχε αναλάβει ο γιος γνωστού επιχειρηματία στον τομέα της ποτοποΐας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είχε αναπτύξει διασυνδέσεις με ποινικούς που δραστηριοποιούνταν στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο και στην Ισπανία, με τους οποίους συνεργάζονταν για τις εισαγωγές και εξαγωγές παραισθησιογόνων ουσιών.

Πιο συγκεκριμένα, αρμόδιοι αξιωματικοί τονίζουν ότι είχε ενεργή συμμετοχή στην εισαγωγή κοκαΐνης, ακατέργαστης και υδροπονικής κάνναβης. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι έφερνε την «πραμάτεια» του δια θαλάσσης με φορτηγά πλοία από το Ρότερνταμ Ολλανδίας, τοποθετώντας τα ναρκωτικά σε ψυγεία κρεάτων. Μεταφορές γινόντουσαν και από την Ιταλία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όπου και εντοπίστηκε.

Εκεί βρέθηκαν περίπου 2 κιλά κοκαΐνης και 11 κιλά ακατέργαστης και υδροπονικής κάνναβης. Τα ναρκωτικά είχε παραλάβει τμηματικά, 56χρονος οδηγός φορτηγού στις 17 Ιουνίου από άγνωστο Αλβανό στο Ρότερνταμ Ολλανδίας, και την επόμενη μέρα στα σύνορα Ολλανδίας-Βελγίου από έναν Έλληνα με το όνομα «Βασίλης».

Μία από τις φυτείες ακατέργαστης κάνναβης με 1.126 δενδρύλλια, η οποία έφερνε τεράστια κέρδη στο κύκλωμα, εντοπίστηκε σε ορεινό όγκο στην περιοχή Άνω Φανάρι Τροιζηνίας, κοντά σε εργοστάσιο κοπής και επεξεργασίας μαρμάρου ιδιοκτησίας 49χρονου μέλους του κυκλώματος.

Η άλλη «μικρή» φυτεία ήταν στην αγροτική περιοχή Γερακάδα Κορώνης Μεσσηνίας με άλλα 202 δενδρύλλια. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η προμήθεια των σπόρων κάνναβης για τις συγκεκριμένες φυτείες είχε πραγματοποιηθεί από τον έναν από τους δύο φερόμενους «αρχηγούς».

Ο 42χρονος ήταν ο «χρηματοδότης» της φυτείας στην Τροιζηνία, ενώ με την διαμεσολάβηση του 56χρονου οδηγού του φορτηγού-ψυγείου, επρόκειτο να μεταφέρει ποσότητες ναρκωτικών από την Ισπανία, για λογαριασμό του 38χρονου γόνου της οικογένειας οινοποιών και ενός ακόμη 42χρονου, η οποία όμως τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Στα δύο σπίτια του 38χρονου «οινοποιού» σε Βουλιαγμένη και Σαρωνίδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 851 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 59 κιλά και 300 γραμμάρια κάνναβης σε αποσύνθεση, 26.050 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των 12 κατηγορουμένων εξελίχθηκε στις περιοχές της Τροιζηνίας, της Μεσσηνίας, της Ηγουμενίτσας καθώς και σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Σαρωνίδα, Άλιμος, Π. Φάληρο, Καλλιθέα, Αγία Βαρβάρα).

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών τα προσδοκώμενα κέρδη από την παράνομη δραστηριότητα των δύο εγκληματικών οργανώσεων ανέρχονται περίπου στα 5.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

Δημοφιλή