Βίντεο από επίθεση καρχαρία σε δύτη που βρίσκεται σε κλουβί ένα από τα top viral στο Shark Week του Discovery

Βίντεο από επίθεση καρχαρία σε δύτη που βρίσκεται σε κλουβί ένα από τα top viral στο Shark Week του Discovery

Εβδομάδα καρχαρία για το Discovery, και το αφιέρωμα ξεκίνησε την Τρίτη. Σε αυτό, θα παρουσιαστούν οι καλύτερες ιστορίες και από ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού σταθμού κατά τα τελευταία 27 χρόνια, ενώ τα περισσότερα βίντεο που προβάλλονται έχουν γίνει viral.

Μεταξύ αυτών και το βίντεο στο οποίο ένας μεγάλος καρχαρίας εμφανίζεται να τρυπώνει στο βυθισμένο κλουβί μέσα στο οποίο βρίσκεται ένας δύτης, ο οποίος φυσικά αισθάνεται προστατευμένο...μέχρι να καταλάβει βέβαια πως το ψάρι είναι αρκετά ευφυές για να κάνει τον κατάλληλο ελιγμό και να του επιτεθεί.

Μάλιστα όπως εξηγεί η βιολόγος η οποία εμφανίζεται στο special edition του Discovery που μεταδόθηκε την Τρίτη, το συγκεκριμένο βίντεο είναι άκρος διδακτικό για όσους δοκιμάζουν τα shark-proof cages. «Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες ο καρχαρίας κολυμπάει με τη σωστή κλίση και καταφέρνει να βρεθεί εντός του κλουβιού. Επειδή οι καρχαρίες δεν μπορούν να κολυμπήσουν προς τα πίσω για να βγουν από το κελί, προσπαθούν να απελευθερωθούν πάση θυσία θέτοντας σε κίνδυνο τους δύτες».

Δημοφιλή