ΔΙΕΘΝΕΣ
25/06/2015 08:22 EEST | Updated 25/06/2015 08:23 EEST

Εικόνες από το φετινό τουρνουά Calcio Storico - Το αποκαλούν το «πιο σκληρό άθλημα του πλανήτη»

Michael Steele via Getty Images
FLORENCE - JUNE 24: A Verdi player finds a gap in the Azzurri team's defence during the Calcio Storico, a medieval football rules event held between four quarters of Florence since 1584 on June 24, 2003 at La Piazza Santa Croce in Florence, Italy. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Κάθε Ιούνιο πλήθος κόσμου συρρέει στην ιστορική πλατεία Santa Croce στη Φλωρεντία, προκειμένου να παρακολουθήσει το καθιερωμένο τουρνουά Calcio Storico, ένα αρχαίο άθλημα που για πολλούς αποτελεί το πιο σκληρό και βίαιο παιχνίδι του κόσμου.

Το άθλημα θυμίζει αρκετά το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, μόνο που οι ομάδες αποτελούνται από 27 άτομα αντί για 11 και οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο προκειμένου να περάσουν την μπάλα στο τέρμα του αντιπάλου. Γροθιές, κλωτσιές και άγριες μάχες σε ένα αγώνα που διαρκεί πενήντα λεπτά.

Το άθλημα είναι τόσο επικίνδυνο που όταν ο Ερρίκος Γ' της Γαλλίας το είχε παρακολουθήσει πρώτη φορά το 1573, είχε πει το εξής: «Είναι μικρής έκτασης για να αποτελέσει πόλεμο αλλά πολύ σκληρό για να αποτελέσει παιχνίδι».

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως το παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε μια αρένα με χώμα και εξελίσσεται συνεχόμενα, χωρίς διακοπές. Γύρω από το γήπεδο βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός νοσοκόμων, έτοιμων να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.