Ένας «Άγγελος της Κολάσεως» που η αγάπη του για τις χάρλει έκρυβε εγκλήματα. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για το «μυστηριώδες» κλαμπ

Ένας «Άγγελος της Κολάσεως» που η αγάπη του για τις χάρλει έκρυβε εγκλήματα.
This Thursday, Sept. 4, 2014 photo shows a detail of the Captain America chopper Peter Fonda rode in âEasy Riderâ at the Profiles in History auction house in Calabasas, Calif. Itâs one of the most recognizable motorcycles of all time. The auction house Profiles in History tells The Associated Press it estimates the Harley-Davidson will bring between $1 million and $1.2 million at its Oct. 18, 2014 sale. (AP Photo/Damian Dovarganes)
This Thursday, Sept. 4, 2014 photo shows a detail of the Captain America chopper Peter Fonda rode in âEasy Riderâ at the Profiles in History auction house in Calabasas, Calif. Itâs one of the most recognizable motorcycles of all time. The auction house Profiles in History tells The Associated Press it estimates the Harley-Davidson will bring between $1 million and $1.2 million at its Oct. 18, 2014 sale. (AP Photo/Damian Dovarganes)
ASSOCIATED PRESS

Συναγερμό σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψη μέλους του γνωστού κλαμπ μοτοσικλετιστών «Hells Angels» (Άγγελοι της Κολάσεως) στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για έναν 49χρονο Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη στις 19 Ιουνίου 2015 γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ισπανικές Αρχές.

Ο «χαρλεάς» ήταν επί σειρά ετών μέλος του κλαμπ «Hells Angels», τα μέλη του οποίου «συμμορφώνονται» σε έναν ιδιότυπο κώδικα σιωπής, ενώ αυτό που τα συνδέει είναι η αγάπη για τις μοτοσικλέτες Χάρλει Ντέβισον.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 49χρονος είχε καταδικαστεί στην Ισπανία για περιπτώσεις εκβιασμών, σεξουαλική εκμετάλλευση, ξέπλυμα χρήματος, διακίνηση ναρκωτικών, υπεξαίρεση και παραχάραξη εγγράφων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε επαφές με μέλη του κλαμπ σε Ισπανία, Γερμανία και Τουρκία. Ο εντοπισμός και η σύλληψή του έγινε ύστερα από πληροφορίες των γερμανικών διωκτικών αρχών, οι οποίες αξιοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου 2015, ο 49χρονος συνελήφθη στην περιοχή του Χαριλάου και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης. Μέχρι τότε ήταν διεθνώς διωκόμενος, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε συμμετάσχει στην παγκόσμια συνάντηση μελών των «Hells Angels» στις αρχές Ιουνίου σε κάμπινγκ στο Δρέπανο Θεσπρωτίας. Ο ίδιος ο 49χρονος αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες σε βάρος του.

Τα αποτελέσματα μυστικής έρευνας αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής τα τελευταία δύο χρόνια για την ύποπτη δράση ορισμένων μελών της διεθνούς λέσχης μοτοσικλετιστών, έχουν δημιουργήσει έναν ογκώδη φάκελο, στον οποίο συνεχώς συμπληρώνοντας νέα στοιχεία.

Ανοίγει ξανά ο φάκελος των «Αγγέλων»

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ενδείξεις και στοιχεία που εμπλέκουν μέλη του κλαμπ σε βομβιστικές επιθέσεις στην Αττική, διακίνηση ναρκωτικών και «συνεργασία» τους με εκβιαστικές ομάδες μπράβων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι συνδέεται στο σύνολό του το κλαμπ με εγκληματικές ενέργειες, καθώς υπάρχουν μέλη του με πρωταγωνιστικό ρόλο που είναι απόλυτα νόμιμα σε όλες τις εκφάνσεις τους.

Αστυνομική πηγή θυμίζει το ιστορικό των υποθέσεων που σχετίζεται με άμεσα ή έμμεσα με μέλη του κλαμπ. Το 2013 στα νότια προάστια της Αθήνας συνελήφθη 42χρονος μέλος του κλαμπ για διακίνηση 8 κιλών κοκαΐνης. Στις 12 Οκτωβρίου 2011 σημειώθηκε έκρηξη σε στούντιο τατουάζ που στεγαζόταν σε εμπορικό κέντρο στην οδό Α. Μεταξά στη Γλυφάδα. Η έκρηξη αφορούσε, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε διένεξη μελών των «Hells Angels» για οικονομικούς λόγους.

Στις 20 Νοεμβρίου 2012 είχε βρεθεί δολοφονημένος στον Χάρακα Κερατέας ένας 31χρονος Ελληνοκαναδός. Οι δράστες τού είχαν χορηγήσει υπνωτικό και ύστερα τον έδεσαν, τον στραγγάλισαν και τον έκαψαν. Το θύμα είχε κατηγορηθεί στον Καναδά, ως μέλος συμμορίας που ευθυνόταν για την εισαγωγή τόνων κοκαΐνης από το Μεξικό στην Αμερική. Τα περισσότερα μέλη του κυκλώματος ανήκαν στην καναδική λέσχη των «Hells Angels», όπως και το θύμα.

Τον Νοέμβριο του 2014 εξερράγη βόμβα στη λέσχη των «Άγγελων της Κολάσεως» στην οδό Γορτυνίας στην περιοχή Σκάρπιζα Κορωπίου. Μέσα στη λέσχη αλλά και σε κατοικία μελών της βρέθηκαν ένα όπλο, ξίφη και ρόπαλα.

Δύο μέλη της λέσχης συνελήφθησαν, ενώ από τα γραφεία κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έντυπο υλικό που αφορούσε άγνωστα στοιχεία για τη λειτουργία του κλαμπ αλλά και για οικονομικές συναλλαγές μελών της λέσχης.

Στις 30 Ιουλίου 2010 συντάχθηκαν έγγραφα της Europol, για εμπλοκή σε εγκληματική δράση μελών των «Hells Angels» που βρίσκονται σε βαλκανικές χώρες και οι οποίοι επεκτείνουν συνεχώς τη δράση τους σε μία προσπάθεια ελέγχου της διακίνησης ναρκωτικών, μέσω του επονομαζόμενου «Βαλκανικού Αξονα».

Τι γίνεται στην Αμερική – Τι απαντούν οι «Άγγελοι»

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει χαρακτηρίσει τη λέσχη εγκληματική οργάνωση, καθώς μέλη της έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, εκβιασμούς και ανθρωποκτονίες. Τον Ιούλιο του 2013 έγινε μεγάλη επιχείρηση της Europol έπειτα από έρευνες δυόμισι ετών που διεξήγαν αστυνομικές υπηρεσίες πέντε ευρωπαϊκών χωρών. Τότε, συνελήφθησαν 25 μέλη των «Hell Angels» στη Μαγιόρκα. Τα μέλη του κλαμπ φέρεται ότι εμπλέκονταν σε διακίνηση ναρκωτικών, εκβιάσεις αλλά και «ξέπλυμα χρήματος». Λίγους μήνες αργότερα συνελήφθησαν στην Ισπανία και άλλοι από το ίδιο κλαμπ-οργάνωση μοτοσικλετιστών για εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τις ΗΠΑ.

Οι «Άγγελοι της Κολάσεως» ιδρύθηκαν στις 17 Μαρτίου 1948 στην Καλιφόρνια και έχει περισσότερα από 230 παραρτήματα σε 27 χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα. Σύνθημα των μελών του κλαμπ είναι: «Όταν κάνουμε το σωστό, κανείς δεν το θυμάται. Όταν κάνουμε λάθος, κανείς δεν το ξεχνά». Οι υπεύθυνοι των κλαμπ πάντως αρνούνται κατηγορηματικά αυτές τις «συλλήβδην κατηγορίες» των διωκτικών αρχών και μιλούν για μεμονωμένα περιστατικά.

Δημοφιλή