Ενωτικός από τις Βρυξέλλες ο Σαμαράς: Η εθνική ενότητα είναι πιο απαραίτητη παρά ποτέ

Ενωτικός από τις Βρυξέλλες ο Σαμαράς: Η εθνική ενότητα είναι πιο απαραίτητη παρά ποτέ
Nikos Libertas / SOOC

Ενωτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.

«Σήμερα, η εθνική ενότητα, η ενότητα όλων των Ελλήνων, είναι πιο απαραίτητη παρά ποτέ. Η ομοψυχία μας ως έθνος, δεν είναι μια ωραία λέξη. Είναι το μεγαλύτερο όπλο μας! Το όπλο που δεν νικιέται ποτέ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε δήλωσή του τόνισε ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον το δίλημμα ανάμεσα σε μια πολύ κακή συμφωνία και μια χρεοκοπία ανεξέλεγκτη». «Πριν έξι μήνες φτάσαμε πολύ κοντά να βγούμε οριστικά από την κρίση. Και τώρα έχουμε ξαναβρεθεί σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Με όλα όμως τα λάθη που έγιναν τους τελευταίους έξι μήνες, με όλα τα ψέματα που ειπώθηκαν, δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί η χώρα μας και το μέλλον των παιδιών μας» είπε χαρακτηριστικά, υπεραμυνόμενος των επιλογών της κυβέρνησής του.

Ωστόσο, όπως είπε διεμήνυσε στους πρωθυπουργούς και τους ηγέτες του ΕΛΚ, πως το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτο και πως «ανεξάρτητα από τα κραυγαλέα λάθη της σημερινής κυβέρνησης, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων. Με αλληλεγγύη. Γιατί οι Έλληνες έχουμε πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα».

Επίσης τους διεμήνυσε πώς θα αγωνιστεί για να μειωθούν τα φορολογικά βάρη και να περιοριστούν οι δαπάνες του σπάταλου κράτους.

Δημοφιλή