Δραματικός διάλογος Τσίπρα - Τουσκ στη Σύνοδο: Game over - Μην υποτιμάτε πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος

Δραματικός διάλογος Τσίπρα - Τουσκ: Game over - Μην υποτιμάτε πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος
europeancouncilpresident/Flickr

Οι δραματικοί διάλογοι που διαδραματίστηκαν μέσα στην αίθουσα της Συνόδου Κορυφής είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο πιο έντονος διάλογος της 2ωρης συζήτησης που έγινε για την Ελλάδα ενώπιον των 28 ηγετών της ΕΕ, φαίνεται πως ήταν αυτός μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Το παιχνίδι τελείωσε (game over) φέρεται να είπε ο Τουσκ στον Τσίπρα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, για να πάρει την απάντηση: «Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους, 3 εκατομμύρια φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι».

Επίσης ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως δεν πρέπει «να υποτιμά μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος».

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι «έχει καταθέσει προτάσεις και ότι οι προτάσεις των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ».

Επιπλέον σχολίασε ότι «το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα».

«Είμαι αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων (συντάξεων) και ενοποίηση ταμείων» είπε ο κ. Τσίπρας και δεσμεύτηκε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.

«Ο ιστορικός του μέλλοντος μετά την πρότασή μας δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία» κατέληξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στη συζήτηση πρώτος το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ παρουσιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Στη συνέχεια μίλησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ επί του θέματος τοποθετήθηκαν τουλάχιστον οι μισοί ηγέτες, ανέφεραν οι ίδιες διπλωματικές πηγές.

Δημοφιλή