Rose McGowan εναντίον Adam Sandler

Rose McGowan εναντίον Adam Sandler
NEW YORK, NY - JUNE 23: (EXCLUSIVE COVERAGE) Rose McGowan visits at SiriusXM Studios on June 23, 2015 in New York City. (Photo by Robin Marchant/Getty Images)
Robin Marchant via Getty Images
NEW YORK, NY - JUNE 23: (EXCLUSIVE COVERAGE) Rose McGowan visits at SiriusXM Studios on June 23, 2015 in New York City. (Photo by Robin Marchant/Getty Images)

Το παρακάτω περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα, έγινε όμως γνωστό τις τελευταίες μέρες. Και μας έκανε να σκεφτούμε δύο πράγματα:

1. Ο Adam Sandler δε θα βάλει ποτέ μυαλό. Δεν ξέρουμε αν είχε και ποτέ, βέβαια.

2. Η Rose McGowan τα λέει ωραία.

Στις 18 Ιουνίου λοιπόν, η McGowan (η οποία πλέον ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τη σκηνοθεσία) δημοσίευσε το ακόλουθο post στο λογαριασμό της στο Twitter:

Στο απόσπασμα που επισυνάπτει, αναγράφεται:

«Σημειώσεις: Παρακαλούμε να διαβάσετε το σενάριο πριν έρθετε, ώστε να γνωρίζετε το θέμα των σκηνών.

Σημείωμα για την εμφάνιση: Μαύρο (ή σκουρόχρωμο), εφαρμοστό, κοντό μπλουζάκι που να αποκαλύπτει το ντεκολτέ (ενθαρρύνεται η χρήση ανορθωτικών σουτιέν). Και εφαρμοστό κολάν ή τζιν. Τίποτα λευκό.»

Η McGowan σχολιάζει στο tweet της:

«Σημείωμα για το casting που πήρα σήμερα μαζί με το σενάριο. Αλήθεια. Το όνομα του άντρα σταρ κάνει ρίμα με το Madam Panhandler χαχαχαχα πεθαίνω»

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι η σπόντα πάει καρφί στον Adam Sandler, και η ταινία για την οποία θα έκανε casting η ηθοποιός είχε αυτόν ως πρωταγωνιστή και παραγωγό.

Ο σεξισμός στο Hollywood δεν είναι κάτι νέο, ειδικά όμως στην περίπτωση του Adam Sandler το συγκεκριμένο περιστατικό που δημοσιοποίησε η McGowan μόνο έκπληξη δεν προκαλεί. Δεν έχει περάσει και τόσος καιρός από τότε που ο διάσημος ηθοποιός έγινε η αφορμή να προκληθεί θύελλα αντιδράσεων σε σετ ταινίας του και να παραιτηθεί μια ολόκληρη ομάδα κομπάρσων. Μόνο που τότε, εκτός από σεξιστική, η συμπεριφορά του φαίνεται να ήταν και ξεκάθαρα ρατσιστική. Είναι απλά χιούμορ, μπορεί να πει κάποιος. Όχι όταν θίγονται με ανεπίτρεπτο τρόπο μειονότητες και υποβιβάζεται η νοημοσύνη και η αξιοπρέπεια μιας ολόκληρης κοινωνικής ομάδας, θα απαντήσουμε εμείς.

Δεν είναι αστείο να ταπεινώνεις Ινδιάνους χρησιμοποιώντας τα ίδια τους τα έθιμα, με τον ίδιο τρόπο που δεν είναι αστείο να ζητάς από μια επαγγελματία ηθοποιό να έρθει στην οντισιόν της ταινίας σου για να την κρίνεις βάσει της εξωτερικής της εμφάνισης (και μάλιστα τροποποιημένης στα δικά σου πρότυπα) και όχι του ταλέντου της. Αλλά, ξανά, για τον Adam Sandler μιλάμε. Δεν έχει μείνει και κανείς που να τον παίρνει πλέον στα σοβαρά.