13 συμβουλές ομορφιάς που θα θέλαμε να δώσουμε στον νεότερο εαυτό μας

13 συμβουλές ομορφιάς που θα θέλαμε να δώσουμε στον νεότερο εαυτό μας
UNITED STATES - CIRCA 1950s: Portrait of upset woman looking in hand mirror.
George Marks via Getty Images
UNITED STATES - CIRCA 1950s: Portrait of upset woman looking in hand mirror.

Όταν είναι κανείς νέος θεωρεί δεδομένο το λαμπερό δέρμα, τα πλούσια μαλλιά και τον φοβερό μεταβολισμό, αλλά καθώς μεγαλώνουμε καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και ευχόμαστε να μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω.

Εσείς τι συμβουλή ομορφιάς θα δίνατε στον νεότερο εαυτό σας;

Αντηλιακό

Πέρα από τους λόγους υγείας που είναι σημαντικό να φορά κανείς αντηλιακό, η φωτογήρανση είναι ένας ακόμα λόγος. Το αντηλιακό είναι υποχρεωτικό για την προστασία του δέρματος όλη την ημέρα, ακόμα και τον χειμώνα ή όταν δεν φαίνεται να έχει ήλιο.

Καλύτερη διατροφή

Όσο τα χρόνια περνούν ο μεταβολισμός μειώνεται, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να τρώτε με την ίδια ευκολία πίτσα το βράδυ και να μην παχαίνετε, οπότε είναι καλό να αποκτάται υγιείς συνήθειες από μικρή ακόμα ηλικία. Προσπαθήστε να ακολουθείτε μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή χωρίς υπερβολές.

Πίνετε πολύ νερό

Αντί να πίνετε αναψυκτικά και χυμούς που περιέχουν ζάχαρη προτιμήστε το νερό. Κάνει καλό τόσο στον οργανισμό σας, όσο και στο δέρμα και τον μεταβολισμό σας.

Βρείτε μία φυσική δραστηριότητα που σας αρέσει και κάντε την με συνέπεια

Δεν αγαπούν όλοι οι άνθρωποι το γυμναστήριο, γι' αυτό βρείτε μία αθλητική δραστηριότητα που σας αρέσει και σας ταιριάζει, ώστε να μην νιώθετε ότι κάνετε καταναγκαστικά έργα, αλλά να γυμνάζεστε και να περνάτε καλά.

Μην αποφεύγετε τον οδοντίατρο

Μπορεί η καρέκλα του οδοντιάτρου να σας θυμίζει καρέκλα μαρτυρίου, αλλά το χαμόγελό σας είναι σημαντικό, οπότε φροντίστε να κρατήσετε τα δόντια σας υγιή.

Ενυδατωθείτε

Όχι μόνο το πρόσωπό σας, αλλά και ολόκληρο το σώμα. Το ξεραμένο δέρμα μπορεί να χαλάσει όλη σας την εμφάνιση.

Μάθετε να μαγειρεύετε υγιεινά

Είναι πολύ εύκολο να παραγγέλνετε απ' έξω φαγητό, αλλά το να κάνετε τα δικά σας φαγητά είναι πιο οικονομικό και πιο υγιεινό.

Μην βγάζετε πολύ τα φρύδια σας

Μπορεί να το μετανιώσετε.

Αγαπήστε τα μαλλιά σας

Μπορεί να μην σας αρέσει που έχετε κατσαρά μαλλιά ή να θέλετε να κάνετε μπούκλες τα πολύ ίσια μαλλιά σας, αλλά τα πολύ κομμωτήριο, το σεσουάρ και τα ψαλίδια μαλλιών μπορεί να καταστρέψουν τα μαλλιά σας.

Κάντε απολέπιση τακτικά

Το νεκρό δέρμα που συσσωρεύεται στην επιδερμίδα σας μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εμφάνισή σας παρόλο που δεν είναι ορατό. Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα ώστε να αναπνέει καλύτερα το δέρμα σας και να απορροφά τα προϊόντα που βάζετε,

Βγάζετε το μακιγιάζ σας το βράδυ

Ακόμα κι αν είστε κουρασμένοι ή βαριέστε είναι βασικό να ξεπλένετε καλά την επιδερμίδα σας.

Μην φοράτε τους φακούς επαφής σας κάθε μέρα

Ακόμα κι αν δεν σας αρέσει η εικόνα σας με τα γυαλιά της μυωπίας, δεν κάνετε καλό στα μάτια σας με το να φοράτε τους φακούς σας κάθε μέρα.

Να χαμογελάτε περισσότερο

Άλλωστε, η ομορφιά δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη.