ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
27/06/2015 17:57 EEST | Updated 27/06/2015 18:12 EEST

Σόιμπλε: Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ, εάν όμως δεν πληρώσει το ΔΝΤ χρεοκοπεί

STEFFI LOOS via Getty Images
German Finance Minister Wolfgang Schaeuble attends a news conference at the Haus der Bundespressekonferenz in Berlin on March 18, 2015. Schauble and Vice Chancellor and Economic Minister Sigmar Gabriel commented the Federal budget plan for 2016 and the Financial Planning for 2019. AFP PHOTO / STEFFI LOOS (Photo credit should read STEFFI LOOS/AFP/Getty Images)

Αιχμές κατά της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα άφησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της δεύτερης συνεδρίασης του Eurogroup, ωστόσο ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της παραμονής στο ευρώ.

«Δεν ξέρω τι αποφασίζει η ελληνική βουλή για δημοψήφισμα την επόμενη Kυριακή. Είναι δικαίωμα κάθε κράτους μέλους να κάνει δημοψηφίσματα», τόνισε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Αναρωτήθηκε ωστόσο για ποιο λόγο γίνεται το δημοψήφισμα καθώς όπως είπε «δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα».

Ο κ. Σόιμπλε απέκλεισε επίσης οποιαδήποτε παράταση του ελληνικού προγράμματος, ενώ σημείωσε ότι «είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα θα βρεθεί σε δύσκολες καταστάσεις».

Επίσης ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί η διάχυση της κρίσης στα υπόλοιπα κράτη μέλη και ανέφερε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ.

Επίσης σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ, ο κ. Σόιμπλε απάντησε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

Sponsored Post