ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/06/2015 06:45 EEST | Updated 29/06/2015 12:20 EEST

Αυτό θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος

Eurokinissi

Το ερώτημα στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει ο ελληνικός λαός την Κυριακή 5 Ιουλίου φωτογραφίζει η ανακοίνωση της ημερήσιας διάταξης της Ολομέλειεας της Βουλής η οποία συγκαλείται για τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως αναφέρεται οι πολίτες θα κληθούν να τοποθετηθούν επί του ερωτήματος: «Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ» και «Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκδοθείσα ημερήσια διάταξη, θα διεξαχθεί «συζήτηση και διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδ. α' του Συντάγματος και 115 του Κανονισμού της Βουλής, επί της από 26/6/2015 Απόφασης και πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου για Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα.Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού, κατά την διαδικασία του προτεινόμενου δημοψηφίσματος, ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα: το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙΌσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙΤο Δημοψήφισμα προτείνεται να διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015».

Διαβάστε το κείμενο της πλήρους απόφασης του υπουργικού συμβουλίου για το δημοψήφισμα, με το ακριβές ερώτημα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 12:00 το μεσημέρι διεξάγεται στην ολομέλεια της Βουλή η συζήτηση και η ονομαστική ψηφοφορία για το δημοψήφισμα.