ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/06/2015 15:56 EEST | Updated 29/06/2015 12:08 EEST

Τσίπρας σε Μέρκελ και Ολάντ :«Ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα»

ALAIN JOCARD via Getty Images
German chancellor Angela Merkel (L) talks with Greek prime minister Alexis Tsipras at the begining of the second day of the fourth European Union (EU) eastern Partnership Summit in Riga, on May 22, 2015 as Latvia holds the rotating presidency of the EU Council. EU leaders and their counterparts from Ukraine and five ex-Soviet states hold a summit focused on bolstering their ties, an initiative that has been undermined by Russia's intervention in Ukraine. AFP PHOTO ALAIN JOCARD (Photo cre

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε χαρακτηριστικά:

«Ό,τι απόφαση και να πάρει η Ευρωομάδα, ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η δημοκρατία είναι υπέρτατη αξία στην Ελλάδα και το δημοψήφισμα θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup».

Αξίζει αν σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες στη τηλεφωνική συνομιλία που είχετο Σάββατο ο πρωθυπουργός με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, την οποία και ενημέρωσε για την πρόθεσή του να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Για εμένα το σωστό ερώτημα είναι ευρώ ή δραχμή» φέρεται να του είπε η Άνγκελα Μέρκελ, σχολιάζοντας ότι «έχουμε μια ειλικρινή σχέση και το εκτιμώ που μου το λες».

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν άμεση καθώς επεσήμανε σύμφωνα με κυβενρητικές πηγές, ότι η παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έιναι κυριάρχο κράτος και δεν θα ζητήσει την άδεια να διεξάγει δημοψήφισμα.

Όσο για το θέμα της παράτασης,οι ίδιες αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως ήταν σκεπτική καθώς δεν μπορούσε να είναι βέβαιη για το αν θα το περάσει από το Κοινοβούλιο.