ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/06/2015 21:20 EEST | Updated 29/06/2015 11:58 EEST

Σαμαράς: Πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ το δημοψήφισμα

eurokinissi

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Η πρόταση για το δημοψήφισμα σέρνει τη χώρα εκτός της Ευρώπης» τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως «παρωδία».

Ανέφερε επίσης ότι ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα δεν θα αποφασίσει το «ναι» ή το «όχι» στη λιτότητα, αλλά το «ναι» ή το «όχι» στο ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι έφερε μία χειρότερη συμφωνία από κάθε μνημόνιο

«Υποσχεθήκατε ότι θα φέρνατε μία καλύτερη συμφωνία και εσείς φέρατε μία συμφωνία χειρότερη από κάθε μνημόνιο, οδηγώντας μάλιστα την Ελλάδα εκτός ευρώ» τόνισε.

«Κερδίσατε τις εκλογές καταγγέλλοντας τα μέτρα Χαρδούβελη και τώρα προτείνετε μέτρα 8 δισ. ευρώ και διχάζετε την ελληνική κοινωνία. Αυτούς που εξυπηρετείτε είναι το λόμπι της δραχμής, είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε επίσης τον κ. Τσίπρα για πραξικόπημα.

«Σας προτείνουμε να αφήσετε τις ανοησίες περί δημοψηφίσματος, πραξικόπημα είναι. Η Ελλάδα δεν θα αυτοκτονήσει μαζί σας».

«Ψηφίζουμε ναι στην Ευρώπη γιατί εάν συμβεί το αντίθετο δεν θα υπάρχει επιστροφή. Καλούμε όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις και το λαό να ακυρώσουμε το πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ»., συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε επίσης «ότι δεν θα σας αφήσουμε να διαλύσετε τη χώρα».

Δείτε το βίντεο