ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/06/2015 20:15 EEST | Updated 29/06/2015 12:01 EEST

Η Γερμανία και το ΔΝΤ "θέλουν να στραγγαλίσουν την Ελλάδα", καταγγέλλει ο Πάμπλο Ιγκλέσιας του Podemos

ASSOCIATED PRESS
Pablo Iglesias, the leader of Spain's new and growing left wing 'Podemos' (We Can) party speaks during a meeting with supporters for the upcoming local elections in Madrid, Spain, Friday, May 22, 2015. Spain could be set for a political upheaval in key local elections this weekend, with strong signs that voters fed up with economic crisis and corruption scandals may punish both the ruling conservative Popular Party and the leading opposition Socialists. (AP Photo/Andres Kudacki)

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και το ΔΝΤ θέλουν "να στραγγαλίσουν την Ελλάδα (και) να δώσουν ένα μάθημα" στην ισπανική αριστερά ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε εναλλακτική επιλογή στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται στην Ευρώπη, κατήγγειλε σήμερα ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας.

"Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η γερμανική κυβέρνηση επιτίθενται στη δημοκρατία. Καταστρέφουν το πολιτικό σχέδιο της Ευρώπης", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάμπλο Ιγκλέσιας μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

"Θα προσπαθήσουν να στραγγαλίσουν την Ελλάδα και φαίνεται πως θέλουν, προσπαθώντας αυτό, να δώσουν ένα μάθημα και σ' εμάς επίσης", κατήγγειλε ο αρχηγός του αριστερού κόμματος στο περιθώριο μιας διαδήλωσης για την υποστήριξη της Ελλάδας στη Μαδρίτη.

Το Podemos, το οποίο καταγγέλλει τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, έχει γίνει μέσα σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο η τρίτη πολιτική δύναμη της Ισπανίας, μετά το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα και το σοσιαλιστικό κόμμα.

"Σ' αυτούς που θέλουν να φοβίσουν τους Ισπανούς τιμωρώντας τους Έλληνες, τους λέμε πως η Ισπανία δεν είναι η Ελλάδα, πως η Ισπανία έχει μια πολύ ισχυρή θέση στην Ευρώπη και πως δεν θα γονατίσουμε μπροστά στην (Άγγελα) Μέρκελ", τη καγκελάριο της Γερμανίας.

"Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ώρες είναι μια απόπειρα να ταπεινωθούν οι Έλληνες", πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως "τη Δευτέρα έμοιαζε σε όλους σαφές ότι θα υπήρχε μια συμφωνία".

"Όμως το πρόβλημα δεν είναι οι παραχωρήσεις που η ελληνική κυβέρνηση είναι σε θέση να κάνει. Είναι ένα πολιτικό πρόβλημα", επέμεινε.