ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
27/06/2015 13:31 EEST | Updated 29/06/2015 12:10 EEST

Αίτημα Βαρουφάκη για παράταση μερικών εβδομάδων

ASSOCIATED PRESS
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis, right, and French Finance Minister Michel Sapin, left, arrive for a meeting of eurogroup finance ministers in Brussels on Saturday, June 27, 2015. Anxiety over Greece's future swelled on Saturday after Prime Minister Alexis Tsipras' call to have the people vote on a proposed bailout deal increases the risks that the country might fall out of the euro. (AP Photo/Virginia Mayo)

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε στο Reuters ότι θα ζητήσει παράταση του προγράμματος γαι μερικές εβδομάδες προκειμένου να διεκπεραιωθεί το δημοψηφίσμα, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να εφαρμόσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να φτάσει σε γρήγορα συμφωνία με τους πιστωτές με βάση το πνεύμα του αποτελέσματος.

Όσον αφορά στην πληρωμή στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, είπε ότι εξαρτάται από την ευελιξία των δανειστών και ζητεί από την Ε.Ε. την επιστροφή 1,9 δισ. ευρώ κερδών από ελληνικά ομόλογα τα οποία είναι στην κατοχή της ΕΚΤ προκειμένου να πληρώσει το Ταμείο την Τρίτη.

Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι οι τράπεζες πρέπει να παραμείνουν ανοικτές κατά τη μεταβατική περίοδο, και ρόλος της ΕΚΤ είναι να το διασφαλίσει αυτό.