ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/06/2015 18:22 EEST | Updated 29/06/2015 11:52 EEST

Σκληρή κριτική Σταύρου Θεοδωράκη στην κυβέρνηση - Σε τηλεμαχία κάλεσε τον Πρωθυπουργό

Eurokinissi

Σε τηλεμαχία κάλεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας το απόγευμα της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντέννα».

«Καλώ τον Αλ. Τσίπρα να συζητήσουμε. Να μας πει τι διαπραγμάτευση έκανε και να αποκαλύψουμε στον ελληνικό λαό που υπάρχουν σκιές. Να δούμε ποιος είναι πιο κοντά στη γερμανική πολιτική και ποιος όχι. Αυτό που δεν δέχθηκε να κάνει ο Αντ. Σαμαράς, να μιλήσει δηλαδή με τον κ. Τσίπρα, καλώ εγώ τώρα τον κ. Τσίπρα να το κάνει μαζί μου. Να μιλήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

 

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε έκκληση στους φιλοευρωπαϊστές του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν ανοιχτά θέση λέγοντας: «Είναι η στιγμή να μιλήσουν οι άνθρωποι που πιστεύουν στην Ευρώπη και βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η στιγμή να σηκώσουν το ανάστημά τους. Να πιέσουν. Δεν μπορεί να πιέζουν μόνο οι συνιστώσες. Δεν μπορεί να πιέζει το λόμπυ της δραχμής και όσοι μπορεί να έχουν συμφέροντα από την είσοδο της χώρας στο μαύρο τούνελ».

 

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός θα πάρει την απόφαση αν την ερχόμενη Δευτέρα το νόμισμά μας θα είναι ευρώ ή δραχμή».

«Κατάλαβα ότι η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει πολλά πράγματα τα οποία δεν έλεγε στον ελληνικό λαό. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 23% ΦΠΑ για τον τουρισμό είχε γίνει 13%. Ο κ. Τσίπρας δεν το έλεγε στον ελληνικό λαό κι αυτό αποκαλύφθηκε σήμερα από το κείμενο του κ. Γιούνκερ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να πηγαίνει στη Βουλή και να μιλάει για ένα κείμενο που υπήρχε πέντε ημέρες πριν» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και σημείωσε: «Το πρώτο κόμμα που χαιρέτησε το δημοψήφισμα ήταν η Χρυσή Αυγή. Χρυσή Αυγή-ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί οι τρεις θα μας βγάλουν από την Ευρώπη; Θα το δεχτούμε;».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)