ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/06/2015 09:43 EEST | Updated 29/06/2015 11:49 EEST

Bloomberg: O Τσίπρας ζητά από τη γιαγιά να διαπιστώσει εάν η συμφωνία για το χρέος είναι δίκαιη

A man walks past a graffiti made by street artist N_Grams  that  read ''NO'' in German but also ''YES, IN'' in Greek language in Athens, on Sunday, June 28, 2015. Greece's parliament voted early Sunday in favor of Prime Minister Alexis Tsipras' motion to hold a July 5 referendum on creditor proposals for reforms in exchange for loans. (AP Photo/Petros Giannakouris)
ASSOCIATED PRESS
A man walks past a graffiti made by street artist N_Grams that read ''NO'' in German but also ''YES, IN'' in Greek language in Athens, on Sunday, June 28, 2015. Greece's parliament voted early Sunday in favor of Prime Minister Alexis Tsipras' motion to hold a July 5 referendum on creditor proposals for reforms in exchange for loans. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Ιδιαίτερα επικριτικό είναι δημοσίευμα του Bloomberg για τον Αλέξη Τσίπρα και το δημοψήφισμα, το οποίο τιτλοφορείται «Tsipras Asking Grandma to Figure Out If Greek Debt Deal Is Fair» (Ο Τσίπρας ζητά από τη γιαγιά να διαπιστώσει εάν η συμφωνία για το ελληνικό χρέος είναι δίκαιη).

«Οικονομολόγοι με διδακτορικά και hedge fund traders μπορούν με δυσκολία να παρακολουθούν τις εξελίξεις της εξελισσόμενης κρίσης χρέους της Ελλάδας. Τώρα, δοκιμάστε να βάλετε τη γιαγιά να ψηφίσει για αυτήν. Αυτό κάνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καλώντας σε έκτακτο δημοψήφισμα για τις 5 Ιουλίου...η απόφαση του Τσίπρα σημαίνει ότι όλοι, από ψαράδες σε οδηγούς ταξί και εργάτες σε εργοστάσια θα πρέπει να σχηματίσουν άποψη για το πακέτο, με το οικονομικό μέλλον της χώρας τους να “παίζεται”. Απόρριψη των όρων του πακέτου διάσωσης θα οδηγούσε σε έξοδο από την Ευρωζώνη και οικονομική συμφορά, η αποδοχή τους θα κρατούσε πιθανότατα την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά με περισσότερη λιτότητα».

Καταλήγοντας, στο δημοσίευμα τίθεται το ερώτημα των εξελίξεων της εβδομάδας αυτής, καθώς οι προτάσεις μπορεί να μη βρίσκονται καν στο τραπέζι. «Δεδομένου του χρόνου για την εκτύπωση και τη διανομή ψηφοδελτίων σε μια χώρα 10 εκατ. κατοίκων, απλωμένων σε πάνω από 227 κατοικημένα νησιά, αυτό σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι θα μπορούσαν να ερωτηθούν για προτάσεις που δεν βρίσκονται καν στο τραπέζι όταν μπουν στο παραβάν».

Sponsored Post