Ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς τουρίστες που πρόκειται να επισκεφτούν την Ελλάδα

Ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς τουρίστες που πρόκειται να επισκεφτούν την Ελλάδα
Nick Paleologos / SOOC

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Γερμανικής πρεσβείας, η Αμερικανική Πρεσβεία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τους τουρίστες που πρόκειται να επισκεφτούν την Ελλάδα. Συγκεκριμένα προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες που είτε μένουν, είτε πρόκειται να επισκεφτούν την Ελλάδα σχετικά με τις τραπεζικές υπηρεσίες που θα έχουν κατά την παραμονή τους εδώ. Την ίδια ώρα το Μαξίμου αναφέρει ότι τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων δεν επηρεάζουν τους τουρίστες.

Η πρεσβεία τους προτρέπει να έχουν μαζί τους πολλές επιλογές πληρωμής και όχι μόνο μία (πχ. Μετρητά, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες) και να έχουν πάνω τους αρκετά μετρητά ώστε να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους σε περίπτωση που χρειαστεί. Επιπλέον, συνιστά στους επισκέπτες να φροντίσουν για την προσωπική τους ασφάλεια και να αποφεύγουν πολιτικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις, καθώς μπορεί να γίνουν συλλήψεις. Συνιστά να υπάρχεθ προσοχή και κοινή λογική: «Αποφύγετε τα σημεία που γίνονται εκδηλώσεις και αν βρεθείτε πολύ κοντά σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, κινηθείτε προς την αντίθετη κατεύθυνση και αναζητήστε καταφύγιο. Ακόμα και οι εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να παραμείνουν ειρηνικές μπορούν να εξελιχθούν σε αντιπαράθεση και να κλιμακωθούν σε βίαια περιστατικά».

Η Αμερικανική Πρεσβεία διατηρεί μία ιστοσελίδα με όλες τις πληροφορίες σχετικά με πορείες και συγκεντρώσεις που γίνονται στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνουν όλους τους τουρίστες να βρίσκονται σε επιφυλακή και να παρακολουθούν τα τοπικά νέα και τις ειδήσεις.

Δημοφιλή