ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το φθινόπωρο η επαναλειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης της Ορεστιάδας

Eurokinissi

Το εργοστάσιο της Ορεστιάδας έπειτα από δύο χρόνια εκτός παραγωγικής διαδικασίας, θα επαναλειτουργήσει το φθινόπωρο, αυτό αποφάσισε το Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Εκτός από την καλλιέργεια τεύτλων στην περιοχή, θα προσφέρει και νέες θέσεις εργασίας με την πρόσληψη επιπλέον εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ως πολύ θετική εξέλιξη την απόφαση της διοίκησης της ΕΒΖ, τονίζοντας την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης της χώρας προκειμένου να βγει από την κρίση.

Τέλος, τον σημαντικό ρόλο των εργοστασίων ζάχαρης της ΕΒΖ στην τοπική οικονομία και την περιφρούρηση της ακριτικής περιοχής καθώς και τον στόχο της κυβέρνησης για στήριξη και ενδυνάμωση της τευτλοκαλλιέργειας και των τευτλοπαραγωγών στη χώρα, μέσω ενός συγκεκριμένου πλάνου βιωσιμότητας με αναπτυξιακή προοπτική, εξήρε σε σχετική ανακοίνωσή της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, Νατάσα Γκαρά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Popular in the Community