Ένας Άγγλος ξεκίνησε καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης για να σώσει την Ελλάδα

Ένας Άγγλος ξεκίνησε καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης για να σώσει την Ελλάδα
Indiegogo

Ο Thom Feeney μπορεί να μην είναι Έλληνας -για την ακρίβεια είναι Άγγλος από το Λονδίνο- νοιάζεται όμως αρκετά για το μέλλον της Ελλάδας. Και, κυρίως, έχει κουραστεί με όλη αυτή την ιστορία της διαπραγμάτευσης που δεν λέει να τελειώσει ποτέ. Για αυτό και αποφάσισε να κάνει κάτι για να βοηθήσει ώστε να ξεμπερδεύουμε (οι Έλληνες, οι Ευρωπαίοι, όλοι λίγο-πολύ) με το θέμα.

Ο ίδιος εξηγεί στη σελίδα της καμπάνιας, πως δεν πρόκειται για φάρσα, όλα τα λεφτά που θα συγκεντρωθούν από τις δωρεές θα πάνε προς ενίσχυση της Ελλάδας ώστε να αποπληρώσει το χρέος και να ηρεμήσει όλη η Ευρώπη. Έχει μάλιστα και μια λίστα μικρών, συμβολικών δώρων για όλους όσους προσφέρουν τον οβολό τους, ανάλογα με το ποσό. Με 3 ευρώ παίρνεις μια καρτ ποστάλ με τον Αλέξη Τσίπρα, με 6 ευρώ παίρνεις δώρο μια χωριάτικη σαλάτα, με 10 ευρώ ένα μπουκάλι ούζο, με 160 ευρώ ένα καλάθι με ελληνικά τρόφιμα, με 5.000 ευρώ μια εβδομάδα διακοπές στην Αθήνα για δύο άτομα κ.ο.κ.

«Μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος πιστεύει πως πρόκειται για πλάκα, αλλά η καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης μπορεί πραγματικά να βοηθήσει γιατί παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και κάνει κάτι για αυτή. Είχα κουραστεί να βλέπω την ελληνική οικονομική κρίση να κάνει κύκλους ενώ οι πολιτικοί έμεναν αναποφάσιστοι -αυτό επηρεάζει πολύ κόσμο» αναφέρει ο ίδιος στη σελίδα. Για αυτό και ανέλαβε δράση.

Βέβαια, ακόμα κι αν καταφέρει να συγκεντρώσει το αστρονομικό ποσό των 1.6δις ευρώ, δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο αν έχει το νομικό δικαίωμα να μεταβιβάσει τα λεφτά στον Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική κυβέρνηση. Ο ίδιος ωστόσο είναι αισιόδοξος, και πιστεύει πως αν μαζέψει τα λεφτά, η κυβέρνηση της χώρας μας θα φροντίσει ώστε να λειτουργήσουν όλα υπέρ της αλτρουιστικής του κίνησης.

Μέσα σε μία μέρα, και μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η καμπάνια του Feeney έχει συγκεντρώσει 123.697 ευρώ ενώ έχει άλλες επτά ημέρες προθεσμία για να φτάσει τον φιλόδοξο στόχο της. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τα καταφέρει, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν εκτιμούμε την προσπάθεια, Thom.

Δημοφιλή