Συλλαλητήριο των «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο των «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα
twitter

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο συλλαλητήριο υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος, με συνθήματα τα «Μένουμε Ευρώπη», «Ελλάς, Ευρώπη, δημοκρατία» και «παραιτηθείτε».

Υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ μίλησαν ο Πύρρος Δήμας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, αλλά και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος.

Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι «το δημοψήφισμα, έτσι όπως διεξάγεται είναι ντροπή» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ξέρει ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη». Κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, για να κρατηθεί η χώρα στον πυρήνα της ευρωζώνης, αλλά και για να παραμείνει η χώρα ενωμένη: «Δεν θα πέσουμε στην παγίδα του διχασμού και του εμφυλίου», είπε.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε τις ηγεσίες των ευρωπαϊκών θεσμών και της χώρας να επιστρέψουν «έστω και αυτή την ύστατη στιγμή» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Στο χωριό μου, λένε ότι η βροχή φέρνει γούρι», είπε ο κ. Μπουτάρης, παίρνοντας το λόγο και ανέφερε: «Η αγωνία μας είναι διπλή», επαναλαμβάνοντας τον κίνδυνο του διχασμού και την έκκληση να βρεθεί μία λύση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την ελληνική κυβέρνηση. Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «αποπροσανατολιστικό» και επεσήμανε ότι δεν οδηγεί πουθενά, αν όχι στην καταστροφή.

Ο αγώνας για το αν θα κρατηθεί η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, ή θα ταυτιστεί με τις περιθωριακές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, πέφτει στις δικές μας πλάτες...», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση στο facebook.

Σε κάποιο σημείο επικράτησε σημειώθηκε επίσης μικροένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις όταν διαδηλωτές θέλησαν να ανέβουν στο περιστύλιο του κοινοβουλίου και δεν τους επετράπη.

Δείτε τη σχετική φωτογραφία

Η Ελένη Λουκά στο Σύνταγμα

Τα μέτρα που είχε λάβει η Αστυνομία ήταν αυξημένα, υπό το φόβο επεισοδίων καθώς αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ υπήρξαν και 11 προσαγωγές ατόμων.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα οι υποστηρικτές του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Δείτε βίντεο από την συγκέντρωση των «Μένουμε Ευρώπη»

Δημοφιλή