ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/07/2015 09:00 EEST | Updated 01/07/2015 09:01 EEST

Αποφυλακίζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης

Sooc

Βγαίνει, ενδεχομένως και σήμερα, Τετάρτη, από τη φυλακή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που δεν παρέτεινε για άλλο εξάμηνο την 12μηνη προσωρινή του κράτηση για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Το Συμβούλιο, που κλήθηκε να αποφανθεί αν πρέπει να παραταθεί ή όχι η προφυλάκιση του βουλευτή για το τελευταίο εξάμηνο που ορίζει ο νόμος, έκρινε πως η βαρύτητα της πράξης του Ηλία Κασιδιάρη «δεν αρκεί για την επιβολή προσωρινής κράτησης».

Έτσι και παρά την αντίθετη εισαγγελική άποψη που ζήτησε τη συμπλήρωση του 18μηνου θεωρώντας τον κατηγορούμενο στην υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής ύποπτο φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, με βούλευμά του, το Συμβούλιο διατάσσει την αποφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Οι όροι που επιβάλλονται στον βουλευτή είναι οι εξής: απαγόρευση συμμετοχής σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής σε όλη την επικράτεια, πλην του ελληνικού κοινοβουλίου, υποχρέωσης εμφάνισης δυο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Κατά τα μέλη του Συμβουλίου ο κατηγορούμενος βουλευτής αν και βαρύνεται με κακουργηματικού βαθμού κατηγορία δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)