Ουρές έξω από τις τράπεζες από τους συνταξιούχων - Ποιες τράπεζες είναι ανοικτές

Ουρές έξω από τις τράπεζες από τους συνταξιούχων - Ποιες τράπεζες είναι ανοικτές
Alexandros Michailidis / SOOC

Με ουρές άνοιξαν από τις 7 το πρωί τα 1.000 υποκαταστήματα των Τραπεζών για τους συνταξιούχους προκειμένου να πάρουν τα 120 ευρώ από τις συντάξεις τους.

Με απόφαση που ελήφθη αργά τη νύχτα οι τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank θα εξυπηρετούν με αλφαβητική σειρά. Μόνο η Τράπεζα Πειραιώς εξυπηρετεί με σειρά προτεραιότητας.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Τετάρτη, θα εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που το επώνυμό τους ξεκινά από Α έως Ι, αύριο, Πέμπτη, όσων το επώνυμο ξεκινά από Κ έως Μ και την Παρασκευή από Ν έως Ω.

Κάποιες Τράπεζες αποφάσισαν, λόγω του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί και για μπορέσουν να τους εξυπηρετήσουν, να παρακάμψουν την απόφαση και να εξυπηρετήσουν με σειρά προτεραιότητας.

Οι συνταξιούχοι για να λάβουν τη σύνταξή τους θα πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες με την αστυνομική τους ταυτότητα ή με άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, ενώ μπορούν να εξυπηρετηθούν κανονικά οι συνδικαιούχοι των λογαριασμών και όσοι έχουν εξουσιοδοτηθεί.

Τα καταστήματα που ανοίγουν

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών έχει αναρτηθεί ο κατάλογος με τα υποκαταστήματα των τραπεζών που θα είναι ανοικτά.

Πρόκειται για υποκαταστήματα πέντε ελληνικών τραπεζών τα οποία θα ανοίξουν για όσους συνταξιούχους θέλουν να πληρωθούν τις συντάξεις τους.

Αναλυτικά:

Δημοφιλή