Εάν βρήκατε το άλλο σας μισό υπάρχει περίπτωση να παχύνετε

Εάν βρήκατε το άλλο σας μισό υπάρχει περίπτωση να παχύνετε
Beautiful girl feeding her boyfriend with spoon, this couple is so contemporary and cute!
mediaphotos via Getty Images
Beautiful girl feeding her boyfriend with spoon, this couple is so contemporary and cute!

Εάν έχετε πάρει μερικά κιλά από τη στιγμή που μπήκατε σε μία σχέση, δεν είστε οι μόνοι. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που συνέκρινε τον δείκτη μάζας σώματος ανθρώπων που δεν ήταν σε σχέση με εκείνη των ανθρώπων που βρίσκονταν σε σχέση διαπίστωσε ότι η δεύτερη κατηγορία κουβαλούσε μερικά κιλά παραπάνω.

Επιστήμονες στην Ευρώπη ανέλυσαν δεδομένα από 10.000 ανθρώπους από την Αυστρία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Ρωσία, την Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία και βρήκαν ότι ο Δείκτης Μάζας Σώματος στους ελεύθερους άντρες ήταν 25,7, ενώ ο μέσος όρος για τους παντρεμένους άντρες, 26,3. Αντίστοιχα για τις ελεύθερες γυναίκες ο Δείκτης Μάζας τους ήταν 25,1, ενώ ο αριθμός για τις δεσμευμένες γυναίκες ήταν 25,6.

Να σημειωθεί ότι ο δείκτης μάζας πάνω από 25 σημαίνει ότι κάποιος έχει παραπάνω κιλά, ενώ εάν ο δείκτης είναι πάνω από 30, πρόκειται για περίπτωση παχυσαρκίας.

Η έρευνα δεν αναφέρει τους λόγους που υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο βάρος των ανθρώπων που βρίσκονται σε σχέση και σε εκείνους που είναι ελεύθεροι, αλλά η συγγραφέας της έρευνας Jutta Mata, υποθέτει ότι οφείλεται στο γεγονός ότι αφού κάποιος έχει βρει το άλλο του μισό επαναπαύεται και υπάρχει λιγότερο κίνητρο για να επενδύσει κανείς στην εμφάνισή του και να κρατήσει το βάρος του σε χαμηλά επίπεδα. Ταυτόχρονα, στις χώρες με υψηλά ποσοστά διαζυγίων, όσοι είναι παντρεμένοι έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος από εκείνους που είναι παντρεμένοι και ζουν σε χώρα με χαμηλό ποσοστό διαζυγίων.

Από την άλλη, τα παντρεμένα ζευγάρια αγοράζουν περισσότερο βιολογικά προϊόντα και μη επεξεργασμένα τρόφιμα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι τρέφονται περισσότερο υγιεινά από όσους είναι ελεύθεροι, κάτι που δεν μεταφράζεται, όμως, σε ένα υγιές βάρος.

Η Jutta Mata συμβουλεύει τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα βάρους και δυσκολεύονται να το διατηρήσουν σε φυσιολογικά επίπεδα να επωφεληθούν από το γεγονός ότι έχουν κάποιο να μοιραστούν τον ίδιο στόχο και να προσπαθήσουν να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.