ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/07/2015 07:59 EEST | Updated 02/07/2015 10:16 EEST

Γιάνης Βαρουφάκης στο Bloomberg: Εάν επικρατήσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα θα παραιτηθώ

ASSOCIATED PRESS
(AP Photo/Virginia Mayo)

Θα παραιτηθεί στην περίπτωση που οι Έλληνες ψηφίσουν ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα της Κυριακής, είπε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Χαρακτηριστικά είπε ότι έαν επικρατήσει το ΝΑΙ «δεν θα είμαι» υπουργός Οικονομικών την Δευτέρα. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε εάν θα υπογράψει συμφωνία εάν δεν υπήρχε μέσα όρος για την ελάφρυνση του χρέους, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά «προτιμώ να μου κοπεί το χέρι».

Πάντως είπε ότι ότι και να γίνει, θα είναι παρών αφού θα παραμείνει βουλευτής.

Ωστόσο, στην περίπτωση που επικρατήσει το ΟΧΙ, εκτίμησε ότι θα υπάρξει σίγουρα συμφωνία με τους εταίρους και μάλιστα βελτιωμένη. Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε στην συνέντευξη του ότι αναμένει οι Έλληνες ψηφοφόροι να ακολουθήσουν τη σύσταση της κυβέρνησης και να απορρίψει τις προτάσεις διάσωσης των θεσμών οι οποίες όπως είπε θα απαιτήσουν περαιτέρω αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών σε αντάλλαγμα για τη συνέχιση της βοήθειας. «Αυτό που λέμε στον ελληνικό λαό», είπε, «είναι ‘no more extend and pretend’. Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε αυτή τη χώρα... αλλά θέλουμε να το κάνουμε μέσα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωση του χρέους».

Είπε επίσης πως δεν έχει κάνει ανάληψη από ΑΤΜ μετά την επιβολή περιορισμών, λέγοντας πως κάτι τέτοιο «δεν θα ήταν αρμόζον».

Ευθεία επίθεση του ΠΑΣΟΚ

«Μπράβο "Yanis". Ομολογείς προκαταβολικά την ήττα του ΟΧΙ. Προαναγγέλλεις τη δραπέτευσή σου, αφού πρώτα μετέτρεψες όλες τις διαπραγματευτικές δυνατότητες της χώρας σε ερείπια» σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.