Ενάμιση εκατομμύριο ευρώ σε πέντε ημέρες έχει συγκεντρώσει η καμπάνια για την διάσωση της Ελλάδας

Ενάμιση εκατομμύριο ευρώ σε πέντε ημέρες έχει συγκεντρώσει η καμπάνια για την διάσωση της Ελλάδας

«Σου έχει συμβεί να έχεις μια ασήμαντη ιδέα, να γελάς με τον εαυτό σου και έπειτα να συνεχίζεις την μέρα σου; Το κάνω συνέχεια, μόνο το βράδυ της Κυριακής δεν προσπέρασα (την ιδέα μου) και προσπάθησα να την κάνω πραγματικότητα», εξηγεί στoν Guardian ο Thom Feeney, ο Βρετανός που έχει στήσει μια καμπάνια για να σώσει την Ελλάδα από το χρέος της.

Ο Feeney είναι απογοητευμένος με τον τρόπο με τον οποίο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης αντιμετωπίζουν το ζήτημα της Ελλάδας και για τον ίδιο λύση είναι η ανάπτυξη, όχι η λιτότητα. Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει μια καμπάνια στην διαδικτυακή πλατφόρμα Indiegogo προκειμένου να συγκεντρώσει 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποπληρώσει το χρέος της χώρας μας μέχρι την Τρίτη 6 Ιουλίου.

Έχει μάλιστα και μια λίστα μικρών, συμβολικών δώρων για όλους όσους προσφέρουν τον οβολό τους, ανάλογα με το ποσό. Με 3 ευρώ παίρνεις μια καρτ ποστάλ με τον Αλέξη Τσίπρα, με 6 ευρώ παίρνεις δώρο μια χωριάτικη σαλάτα, με 10 ευρώ ένα μπουκάλι ούζο, με 160 ευρώ ένα καλάθι με ελληνικά τρόφιμα, με 5.000 ευρώ μια εβδομάδα διακοπές στην Αθήνα για δύο άτομα κ.ο.κ.

Μπορεί η ιδέα του να ακούστηκε αστεία σε πολλούς, όμως ο νεαρός έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέσα σε πέντε μέρες 1,5 εκατομμύρια.

«Απλά μαθηματικά μου έδειξαν πως το μόνο που χρειάζεται είναι όλος ο πληθυσμός της Ευρώπης να δωρίσει 3,19 ευρώ προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται για την αποπληρωμή του χρέους. (...) Στην αρχή κανείς δεν ενδιαφερόταν, όμως μετά από την δημοσίευση μερικών κειμένων στο διαδίκτυο, η ιδέα έμοιαζε να «εκρήγνυται» μέσα σε μια βραδιά. Ξύπνησα έχοντας λάβει 1.200 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και από εκεί τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο τρελά», δήλωσε ο Feeney στην Βρετανική εφημερίδα The Guardian.

«Πολλοί Έλληνες μου στέλνουν μηνύματα για να μου πουν πόσο χαρούμενοι είναι», συμπλήρωσε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως στην σελίδα της καμπάνιας ο Βρετανός εξηγεί πως τα λεφτά θα καταλήξουν στους Έλληνες πολίτες, ακόμα και αν η ελληνική κυβέρνηση τα απαρνηθεί.

Μήπως τελικά ο λαός της Ευρώπης, ενωμένος, καταφέρει να φέρει την αλλαγή;

Δημοφιλή