ΔΙΕΘΝΕΣ
03/07/2015 20:02 EEST | Updated 03/07/2015 20:02 EEST

Ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος για εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ

ASSOCIATED PRESS
Αιγυπτιακό όχημα στα νότια της Λωρίδας της Γάζας

Το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο ανέλαβε την ευθύνη σήμερα Παρασκευή για την εκτόξευση των ρουκετών από την χερσόνησο του Σινά, οι οποίες κατέληξαν και εξερράγησαν στο νότιο Ισραήλ.

«Τρεις ρουκέτες Grad ερρίφθησαν εναντίον των εβραϊκών (θέσεων) στην κατεχόμενη Παλαιστίνη» επισημαίνει σε ένα δελτίο τύπου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η οργάνωση «Επαρχία του Σινά» που έχει ως προπύργιό της το βόρειο τμήμα της χερσονήσου.

Η οργάνωση κατηγορεί το Ισραήλ ότι «παρείχε υποστήριξη» στον αιγυπτιακό στρατό κατά τη διάρκεια των επιθέσεων που εξαπέλυσε την Τετάρτη εναντίον των μαχητών της στο βόρειο Σινά και τόνισε ότι η ρίψη των ρουκετών έγινε ως αντίποινα για την υποστήριξη αυτή.

Την Τετάρτη μαχητές που ανήκουν στο αιγυπτιακό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν μία σειρά συντονισμένων επιθέσεων εναντίον σημείων ελέγχου του στρατού στο βόρειο Σινά. Ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ τζιχαντιστών και στρατιωτών, ενώ μαχητικά F-16 βομβάρδισαν θέσεις της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο)