7 διάσημοι μιλούν ανοιχτά για την κρίση πανικού

7 διάσημοι μιλούν ανοιχτά για την κρίση πανικού

Οι αγχώδεις διαταραχές και συγκεκριμένα οι κρίσεις πανικού αποτελούν ολοένα και συχνότερο φαινόμενο στις μέρες μας. Από αυτή τη «μάστιγα» δεν εξαιρείται κανείς και το ίδιο ισχύει και για πολλούς διάσημους ηθοποιούς και τραγουδιστές, οι οποίοι περιγράφουν τον τρόπο που βίωσαν τις κρίσεις πανικού.

1. Amanda Seyfried

Η ηθοποιός Amanda Seyfried ανέφερε στο περιοδικό Glamour ότι επισκέπτεται συχνά τον θεραπευτή της για να μπορέσει να διαχειριστεί τις κρίσεις πανικού. Έχει κάνει πρόοδο, αλλά συνεχίζει να βιώνει αυτές τις κρίσεις.

«Ακόμα νιώθω πολύ ανήσυχη και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι υπεραναλύω τα πράγματα. Αρχίζω να ανησυχώ για τους γονείς μου ή τον σκύλο μου και τους φαντάζομαι να πέφτουν από το ανοιχτό παράθυρο του διαμερίσματος, ακόμα κι αν δεν μπορώ με τίποτα να το ανοίξω μόνη μου.»

2. John Mayer

Σε συνέντευξη που έδωσε το 2012 στο Rolling Stone, ο τραγουδιστής και στιχουργός παραδέχτηκε ότι υποφέρει από κρίσεις πανικού που πυροδοτούνται από τον φόβο του ότι θα καταλήξει σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα.

«Μεγαλώνοντας αυτός ήταν ο μεγαλύτερος φόβος μου», ανέφερε, ενώ ο φίλος του Joe Beleznay, προσέθεσε ότι πάθαιναν μαζί κρίσεις πανικού και προσπαθούσαν να ηρεμήσουν ο ένας τον άλλον.

3. Lena Dunham

Η δημιουργός της σειράς Girls έχει, πολλές φορές, μιλήσει ανοιχτά για το γεγονός ότι παλεύει με το στρες και τον τρόπο που βιώνει τις κρίσεις πανικού.

«Σκέφτομαι ότι σε 2,5 χρόνια θα είμαι 30, σε 10 χρόνια θα είμαι 40 και 10 χρόνια μετά θα είμαι 50. Γι' αυτό δεν κοιμάμαι τη νύχτα».

4. Caitlyn Jenner

Αφού έκανε την πλαστική επέμβαση για να κάνει πιο θηλυξό το πρόσωπό της, η Caitlyn Jenner ανέφερε ότι έπαθε κρίση πανικού.

«Τι έκανα; Τι έκανα μόλις στον εαυτό μου;», θυμάται να είπε μετά την εγχείρηση, αλλά ο σύμβουλός της ανέφερε ότι οι αντιδράσεις της ήταν ανθρώπινες και προσωρινές.

5. Oprah Winfrey

Λόγω μίας πολύ χαοτικής περιόδου, το 2013, η Oprah βίωσε μία κρίση πανικού.

«Στην αρχή, ένιωσα μία ταχυπαλμία και ένα μούδιασμα και να πηγαίνω γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο. Θυμάμαι ότι σκέφτηκα “Όλα θα πάνε καλά, αν δεν ηρεμήσεις θα μπλέξεις”. Θυμάμαι να κλείνω τα μάτια, επειδή έβλεπα μία σελίδα ενός βιβλίου και ακόμα και τα γράμματα να είναι υπερβολικό ερέθισμα για τον εγκέφαλό μου».

6. Emma Stone

H Emma Stone ανέφερε πρόσφατα στην Wall Street Journal ότι πριν ασχοληθεί με την ηθοποιία υπέφερε από κρίσεις πανικού.

«Ήταν πολύ άσχημο. Την πρώτη φορά που έπαθα κρίση πανικού ήμουν στο σπίτι μίας φίλης και ένιωθα ότι είχε πάρει φωτιά. Πήρα τη μαμά μου τηλέφωνο, η οποία με πήγε σπίτι. Για τα επόμενα 3 χρόνια, οι κρίσεις δεν σταματούσαν με τίποτα. Στο σχολείο, την ώρα του διαλείμματος, πήγαινα και καθόμουν στη νοσοκόμα. Ρωτούσα τη μαμά μου πως θα πάει η μέρα και μετά από 30 δευτερόλεπτα την ξαναρωτούσα. Ήθελα να ξέρω ότι κανείς δεν θα πεθάνει και τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει.»

7. Ellie Goulding

Η τραγουδίστρια μίλησε το 2013 για την θεραπεία που έκανε προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κρίσεις πανικού.

«Μία μέρα μετά από ένα γύρισμα, ήμουν στο τρένο και πήγαινα σε μία κηδεία, Η καρδιά μου άρχισε να χτυπά δυνατά και νόμιζα ότι παθαίνω καρδιακή προσβολή. Τρόμαξα τόσο πολύ γύρισα και είπα στην κυρία που καθόταν δίπλα ότι νομίζω ότι πεθαίνω. Τηλεφώνησα σε έναν φίλο μου, ο οποίος με πήγε στο νοσοκομείο και εκεί μου είπαν ότι είχα πάθει κρίση πανικού/ Από εκείνη την ημέρα άρχισα να τις παθαίνω συνεχώς. Ήταν η πιο περίεργη περίοδος της ζωής μου. Περνούσαν συνέχεια από το μυαλό μου άσχημες σκέψεις και είχα φτάσει ένα σημείο που δεν μπορούσα να μπω καν στο αυτοκίνητο για να πάω στο στούντιο.»