Γιαγιά ετών 71 έτρεξε σε αγώνα δρόμου 161 χλμ και τερμάτισε λίγο πριν τη λήξη

Γιαγιά ετών 71 έτρεξε σε αγώνα δρόμου 161 χλμ και τερμάτισε λίγο πριν τη λήξη

Όποιος ασχολείται με το τρέξιμο και τους αγώνες μεγάλων αποστάσεων γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ultra marathon Western States που καλύπτει 100 μίλια απόσταση (δηλαδή 161 χιλιόμετρα) είναι από τους πιο δύσκολους αγώνες του κόσμου.

Αυτό όμως δεν φαίνεται να πτόησε την Gunhild Swanson, μία 71χρονη γιαγιά η οποία αποφάσισε να λάβει μέρος στον αγώνα δρόμου και μετά από 30 ώρες τρέξιμο μέσα από μονοπάτια και βουνά ήταν η τελευταία από τους συμμετέχοντες που κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα.

Το μόνο που ήθελε, άλλωστε, ήταν να καταφέρει να τερματίσει.

«Σκέφτηκα ότι ήταν η τελευταία μου ευκαιρία να το κάνω, επειδή καθώς τα χρόνια περνούν, γίνεσαι πιο αργός και τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα», ανέφερε η ίδια. Τρέχει πάνω από 30 χρόνια και ήταν η τρίτη φορά που συμμετείχε στον συγκεκριμένο αγώνα, το οποίο είχε τρέξει και στα 50 και στα 60 της χρόνια, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ για τις γυναίκες άνω των 60 ετών.

Αυτή τη φορά, όμως, δεν ήταν τόσο σίγουρη ότι θα τα καταφέρει. «Μόνο όταν είδα τον τερματισμό και το ρολόι έδειχνε ότι έμεναν λίγα δευτερόλεπτα, κατάλαβα ότι μπορώ να τα καταφέρω. Μόνο τότε ήμουν σίγουρη. Μέχρι τότε ήλπιζα, προσευχόμουν και είχα πίστη».

Η Gunhild Swanson ανέφερε ότι σημαντική ήταν η υποστήριξη που είχε από τον γιο και τον εγγονό της, οι οποία της έδιναν ρυθμό σε διάφορα σημεία της διαδρομής. «Το να τους έχω δίπλα μου ήταν φοβερή εμπειρία», είπε, ενώ στον τερματισμό την περίμεναν φίλοι και συγγενείς που βρίσκονταν εκεί για να την στηρίξουν και αν της δώσουν κουράγιο.

«Θα συνεχίσω να τρέχω, όσο μπορώ. Είναι η ζωή μου, ο τρόπος ζωής μου, είναι αυτό που κάνω».

Εμείς δεν μπορούμε παρά να της πούμε ένα μεγάλο μπράβο!