ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
03/07/2015 03:38 EEST | Updated 03/07/2015 03:43 EEST

Βαρουφάκης: 100% οι πιθανότητες συμφωνίας, ανεξαρτήτου αποτελέσματος του δημοψηφίσματος

ASSOCIATED PRESS
Greece's Finance Minister Yanis Varoufakis, center, and Deputy Foreign Minister for international economic relations, Euclid Tsakalotos, left, arrive for an urgent cabinet meeting at Maximos Mansion in Athens, Sunday, June 28, 2015. Greek Prime Minister Alexis Tsipras says the Bank of Greece has recommended that banks remain closed and restrictions be imposed on transactions, after the European Central Bank didn't increase the amount of emergency liquidity the lenders can access from the centra

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σε συνέντευξη του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC News πως υπάρχει «100% πιθανότητα» να εξευρεθεί μια συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

«Μια συμφωνία θα βρεθεί είτε ένα 'ναι' είτε ένα 'όχι' βγει από την κάλπη», δήλωσε.

«Αν είναι 'ναι' , τότε θα είναι μια κακή συμφωνία, οι τράπεζες θα ανοίξουν με μια κακή συμφωνία. Αν επικρατήσει το 'όχι', θα έχουμε μια άλλη συμφωνία που θα είναι βιώσιμη. Κάτι στο είδος των προτάσεων που κάναμε αυτές τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών επέκρινε την πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια και τις μακρές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

«Έχουμε ένα πολύ κακό σύστημα διοίκησης στην Ευρώπη. Δεν είναι ο ορθός τρόπος διοίκησης μιας νομισματικής ένωσης. Είναι μια παρωδία. Μια κωμωδία λαθών εδώ και πέντε χρόνια», τόνισε. «Το πρόγραμμα που επέβαλαν στη χώρα αυτή και που θέλουν να συνεχίσουν να επιβάλλουν θα μείνει ως η μεγαλύτερη αποτυχία στην ιστορία της οικονομίας», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

To απόγευμα της Πέμπτης, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, εμφανίστηκε σίγουρος ότι την Τρίτη θα ανοίξουν οι τράπεζες.