Καμμένος: Μπαίνει τέλος στην εποχή της μεταπολίτευσης. Ο λαός έδειξε ότι δεν τρομοκρατείται

Καμμένος: Μπαίνει τέλος στην εποχή της μεταπολίτευσης. Ο λαός έδειξε ότι δεν τρομοκρατείται

Με το δημοψήφισμα και το αποτέλεσμά του μπαίνει τέλος στην εποχή της μεταπολίτευσης, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή «πολύ σημαντική ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι συνασπίστηκαν με την άποψη του «ναι» όλες οι παλιές δυνάμεις του τόπου, πολιτικοί που στο παρελθόν ήταν σε αντιπαράθεση ήταν στην ίδια πλευρά. Από την άλλη πλευρά, συνέχισε, ήταν ο ελληνικός λαός, ο οποίος «έζησε μια εβδομάδα τρόμου», κατά την οποία το σύνολο των ιδιωτικών ΜΜΕ «εκφόβιζαν τον ελληνικό λαό». Οι συνθήκες υπό τις οποίες το δημοψήφισμα διεξήχθη ήταν πρωτοφανείς για πολιτισμένη χώρα, χώρα της Ε.Ε., είπε, υποστηρίζοντας ότι οι τράπεζες έκλεισαν με προτροπή της αντιπολίτευσης και ότι οι πολίτες απειλήθηκαν ότι θα κουρευτούν οι καταθέσεις τους. Ωστόσο, ο λαός απέδειξε ότι δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται, και ότι η δύναμη των πολιτών είναι «ισχυρότερη από την δύναμη όλων όσων στήριξαν το σάπιο σύστημα της μεταπολίτευσης» δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε την κρίση ανθρωπιστική και όχι οικονομική, κάνοντας λόγο για χιλιάδες μεταναστεύσεις και αυτοκτονίες. Αναφερόμενος στους δανειστές, είπε ότι «δεν ζητάνε έντιμη συμφωνία, αλλά σε ένα περήφανο έθνος να γονατίσει και να προσκυνήσει».

«Είδαμε τον κ. Σουλτς να συστήνει στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να αλλάξει την κυβέρνηση χωρίς εκλογές. Επέλεξε και αυτούς που θα έπρεπε να συμμετέχουν. Είδαμε να απειλούνται οι Έλληνες ότι θα εκδιωχθούν από την Ευρωζώνη χωρίς να υπάρχει σχετική διάταξη» είπε ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας ότι ο λαός με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε ότι θα πει όχι στον εκβιασμό, και ναι στην Ευρώπη της δημοκρατίας.

Μαζί με τη μεταπολίτευση τελείωσε και η κακή νοοτροπία του χθες, συνέχισε, τονίζοντας ότι ξεκινάει μια νέα ημέρα, «δεν κρατάμε κακίες σε κανέναν, ζητούμε ο ελληνικός λαός να είναι ενωμένος αύριο».

Αύριο η κυβέρνηση ξαναρχίζει τη διαπραγμάτευση από εκεί που την άρχισε. Θέλουμε μαζί μας το σύνολο των πολιτών. Αυτών που ψηφίσαν όχι και αυτών που ψηφίσαν ναι... Δεν είμαστε αντιευρωπαίοι, πιστεύουμε βαθιά στην Ευρώπη της δημοκρατίας. Θα επιδιώξουμε λύση που δεν εξαθλιώνει τους πολίτες» σημείωσε.

Απευθυνόμενος στους ξένους ανταποκριτές, είπε ότι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτά που ζητούνται είναι τα αντίθετα από αυτά που συμβαίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Δημοφιλή