Ντάισελμπλουμ: Περιμένουμε να δούμε τη νέα πρόταση. Τηλεδιάσκεψη αύριο

Ντάισελμπλουμ: Περιμένουμε να δούμε τη νέα πρόταση. Τηλεδιάσκεψη αύριο

Πρέπει να δούμε τη νέα ελληνική πρόταση/ επιστολή, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, τονίζοντας ότι θα λάβει χώρα τηλεδιάσκεψη της ομάδας αύριο Τετάρτη.

Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής του Eurogroup υπογράμμισε ότι «πρέπει να δούμε έναν αριθμό προτάσεων, μια καινούρια πρόταση/επιστολή», συμπληρώνοντας ότι υπάρχει μεγάλη χρονική πίεση. «Ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα», τόνισε, σημειώνοντας ότι ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένο.

«Θέλω να ελπίζω ότι αύριο το πρωί θα έχουμε τη νέα πρόταση, τη νέα αίτηση, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ, η Ελλάδα θα καταθέσει νέο αίτημα για χρηματοδοτική βοήθεια από τον ESM. Όπως είπε ο επικεφαλής του Eurogroup μετά το τέλος της συνεδρίασης, μόλις κατατεθεί το αίτημα, το οποίο ευελπιστεί ότι θα γίνει αύριο Τετάρτη, θα ζητήσει από τους θεσμούς να διερευνήσουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες και τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας. Από το πόρισμα των θεσμών, είπε, θα κριθεί αν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τόνισε ότι χαίρεται κάθε φορά που βλέπει τον κ. Τσίπρα, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήρθε με νέο έγγραφο. «Του έχουμε καταστήσει σαφές τι πρέπει να κάνει» σημείωσε.

Δημοφιλή