Νέο δόγμα ληστών λόγω capital control: Θέλουν να είναι το θύμα στο σπίτι για να βρουν μετρητά

Νέο δόγμα ληστών λόγω capital control: Θέλουν να είναι το θύμα στο σπίτι για να βρουν μετρητά
sooc

Συναγερμό έχει προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ. το νέο δόγμα που εφαρμόζουν συμμορίες ληστών και μεμονωμένοι κακοποιοί που εκμεταλλεύονται τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες εισβάλλοντας σε σπίτια για να αρπάξουν μετρητά που βρίσκονται… κάτω από μαξιλάρια.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι οι πολίτες δεν πρέπει να διατυμπανίζουν ότι έχουν σηκώσει τα χρήματά τους από τις τράπεζες, καθώς αυτό μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. Το λάθος πλήρωσε πρόσφατα συνταξιούχος στη Νέα Ιωνία Βόλου, ο οποίος διέδωσε στη γειτονιά ότι έλαβε τα μέτρα του φοβούμενος το capital control.

«Παρατηρείται μία ποιοτική διαφοροποίηση της εγκληματικότητας. Οι ληστές πλέον εισβάλλουν στα σπίτια ξέροντας ότι το θύμα είναι μέσα. Δεν πηγαίνουν τυχαία ούτε μπαίνουν τη διαδικασία να αρχίσουν να ψάχνουν στα τυφλά. Απειλούν και βρίσκουν τα κρυμμένα μετρητά που τραβήχτηκαν από τις τράπεζες και μπήκαν κάτω από τα… μαξιλάρια. Χτυπούν στοχευμένα και η λεία τους είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Κατά μέσο όρο καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες περίπου 4-5 σοβαρά περιστατικά ημερησίως», λέει αστυνομική πηγή.

Το πολύ σημαντικό στοιχείο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες από την Ασφάλεια, είναι ότι το 30-35% των ληστειών γίνονται από ανασφάλιστες πόρτες (κλειστές αλλά όχι κλειδωμένες) και ανασφάλιστα παράθυρα.

Τελευταίο θύμα των ληστών ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ στη Ρόδο, ο οποίος υπό το φόβο του κουρέματος των καταθέσεων σήκωσε από την τράπεζα περίπου 550.000 ευρώ και τα έκρυψε στο σπίτι του.

Η πράξη αυτή έγινε αντιληπτή πριν από τρεις ημέρες από δυο ληστές, οι οποίοι περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να τα αρπάξουν. Έτσι, μπήκαν στο σπίτι και βρήκαν σε ένα έπιπλο κρυμμένα τα μετρητά.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ηλικιωμένος, 83 ετών, ο οποίος ζούσε μόνος δέχθηκε επίθεση μέσα στο σπίτι του στη Νέα Ιωνία Βόλου. Είχε διαδώσει στη γειτονιά ότι έχει στην οικία του τα χρήματα που είχε πάρει από την πώληση δύο καταστημάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες το γνώριζαν και έτσι όταν μπήκαν στο σπίτι του είπαν ότι αν δεν τους πει που έχει κρύψει τα μετρητά θα τον σκοτώσουν. Λίγη ώρα αργότερα ανακάλυψαν ότι περίπου 150.000 ευρώ ήταν κρυμμένα μέσα σε ένα τάπερ στην κουζίνα.

Οι ληστές, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είναι δύο Ρομά, ένας 33χρονος και ένας 39χρονος, και ένας 33χρονος Αλβανός, οι οποίοι εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο. Η Ασφάλεια Βόλου συνέλαβε τον έναν από τους τρεις και βρήκε στην κατοχή του μόνο 3.090 ευρώ από τη συνολική λεία.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα