ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/07/2015 09:09 EEST

Κουίκ: Αν ήταν Σαμαράς και Βενιζέλος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν θα υπήρχε συμφωνία

sooc

«Στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι αρχηγοί των κομμάτων δούλεψαν σκληρά επί έξι ώρες και κατέληξαν στην εθνική ομοψυχία και ενότητα. Θεωρώ βέβαιο, ότι αν ήταν παρόντες οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, θα υπήρχε μεγάλη δυσκολία, για να υπάρξει μία τέτοια σύγκλιση. Ειδικότερα, το "βαρίδι" της ΝΔ θα είχε τινάξει τη συζήτηση μέσα σε μία ώρα» ανέφερε ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουϊκ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Πατρών.

Ο κ. Κουίκ επέρριψε στον κ. Σαμαρά την αποκλειστική ευθύνη για αλλαγή του περιεχομένου του δημοψηφίσματος, το οποίο «μετέτρεψε αναίσχυντα σε ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ ή την Ευρώπη, οπλίζοντας με επικίνδυνες και ανθελληνικές τοποθετήσεις πολλούς από τους Ευρωπαίους εταίρους μας». «Αν είχε την παραμικρή συναίσθηση ευθύνης, θα έπρεπε και εκείνος να βγει προς την Ευρώπη και οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη και να στηρίξει την προεκλογική του θέση επάνω στο κείμενο που είχε δώσει ο Γιούνκερ, έστω κι αν ήταν το ΝΑΙ που πρέσβευε» σημείωσε. «Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης - ανεξάρτητα με τον αντιπολιτευτικό του λόγο - συμπεριφέρθηκε με ωριμότητα στη χθεσινή σύσκεψη, συνυπολογίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και τιμώντας αυτές τις λογικές και αξίες που είχε σε δύσκολες εθνικά στιγμές, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής» πρόσθεσε ο υφυπουργός Επικρατείας.

Ο κ. Κουίκ εξέφρασε τη θλίψη του που πηγάζει, όπως είπε, από το γεγονός «ότι ενώ πέντε αρχηγοί συμφώνησαν σε ένα πολύ σημαντικό κοινό ανακοινωθέν, που δείχνει την ενότητα, σήμερα το πρωί στα τηλεοπτικά κανάλια ορισμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης κινήθηκαν και πάλι σε συγκρουσιακούς έως και διχαστικούς δρόμους». «Δυστυχώς, χάρη σε τέτοιους "τύπους" ή "τύπισσες" η Ελλάδα έχει καταντήσει εκεί που έχει καταντήσει» συμπλήρωσε.

«Σήμερα θα έπρεπε όλοι οι καλεσμένοι στα κανάλια να σιωπούν και να στηρίζουν μία προσπάθεια, που σημαίνει πολλά για το αύριο μίας Ελλάδας, η οποία αξίζει να βγει στον δρόμο της ανάπτυξης» κατέληξε ο υφυπουργός Επικρατείας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)